„Lygiai prieš metus, siaučiant gripo epidemijai, pradinukų tėvams kaip ir šiemet kilo problema, kur dėti vaikus, kai mokyklose paskelbiamas karantinas. Ir tuomet, ir dabar buvo kalbama apie tai, kad tokio amžiaus - iki 10 metų - vaikus nesaugu vienus palikti namuose. Kai kurie tėvai neturi galimybių staiga paimti neplanuotų atostogų darbe. Karantinas mokyklose jiems tampa galvos skausmu“, - sako Seimo nariai socialdemokratai J. Olekas ir J. Sabatauskas.

Jie pažymi, kad lopšelius-darželius lankančių vaikų tėvai gauna nedarbingumo išmokas per karantiną.

„Pradinių klasių vaikai reikalauja panašios priežiūros ir juos taip pat nesaugu palikinėti vienus namuose, logiška būtų mokėti nedarbingumo išmokas ir tėvams per karantiną prižiūrintiems pradinukus“, - sako vienas siūlymo iniciatorių J. Olekas.

Pasak jo, Seimas pritarė, kad tokį socialdemokratų siūlymą verta svarstyti.

„Deja, „valstiečių“ premjero Sauliaus Skvernelio Vyriausybė pareiškė nepritarianti siūlymui, nes tam reikėtų per 5 mln. eurų finansavimo. Nenustebčiau, jeigu valdantieji, nepritarę mūsų projektui, vėl iškeltų pradinukų priežiūros klausimą ir analogišką siūlymą imtų svarstyti kaip savo. Juk taip jau buvo su nemokamo pradinukų maitinimo siūlymu“, - teigia Seimo socialdemokratų frakcijos seniūnas J. Sabatauskas.