Veto svarstęs Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas jam nepritarė. Dauguma komitetų narių balsavo, kad reikia įpareigoti savivaldybes steigti seniūnijas.

Spalio 15 dieną Seimas priėmė Vietos savivaldos įstatymo pataisą, kad kiekvienoje savivaldybėje turi būti steigiamos seniūnijos.

Vienas iš projekto autorių „valstietis“ Zenonas Streikus tvirtino, kad įsteigus seniūnijas privalomai, paslaugos būtų arčiau gyventojų.

Lietuvos savivaldybių asociacija Seimo priimtą pataisą įvertino kaip varžančią savivaldos teises bei laisves.

Prezidentas Gitanas Nausėda grąžino pataisą svarstyti iš naujo, taip pat teigdamas, kad ji pažeidžia konstitucinį savivaldos savarankiškumą ir veiklos laisvės principą.

Prezidento patarėjas Povilas Mačiulis praėjusią savaitę Seime tvirtino, kad priimta nuostata prieštarauja rugsėjo mėnesį politinių partijų pasirašytam memorandumui dėl savivaldos stiprinimo, be to, sudaro prielaidas ignoruoti vietos bendruomenių viešuosius interesus bei didinti savivaldybių biurokratinį aparatą.

Lietuvoje įkurta per 500 seniūnijų, jų nėra penkiose savivaldybėse: Alytaus, Klaipėdos ir Panevėžio miestų bei Neringos ir Visagino.