Socialiniuose tinkluose žaibiškai plinta nuorodos į L. Andrikienės puslapį. Tiksliau, į ten patalpintus vaizdo siužetus pavadinimu „Amelijos nuotykiai Europos Sąjungoje“. Amelija – tai ne garsiojo prancūzų filmo herojė. Tai pieštinė papūga, su kuria L. Andrikienė dalijasi visokeriopomis žiniomis apie ES ir europarlamentą.

„Briuselis! Briuselis! Briuselis!“ - krykštauja ant konservatorės peties tupinti animacinė papūga.

O jai politikė iškart atsako: „Amelija, brangioji. Man atrodo, tu nori į Briuselį. Galėtumei skristi su manimi kitą pirmadienį.“

Čia pat L. Andrikienė savo įsivaizduojamai pašnekovei paaiškina, kas tas Briuselis. Tai, pasirodo, Belgijos sostinė. Pasirodo, ten yra europarlamentas ir kitos ES institucijos. „Miesto gatvėmis, koridoriais šurmuliuoja tūkstančiai kostiumuotų dėdžių ir tetų“, - tarsi pradinukams aiškina L. Andrikienė.

Na, o Amelija pateikia išvadą, su kuria sunku nesutikti: „Oi, kaip nuobodu! Vaikams ir papūgoms Belgijoje visiškai neįdomu.“

Čia L. Andrikienė mėgina papūgą perkalbėti mažiau biurokratinėmis Belgijos detalėmis: belgišku šokoladu, kuris čia pat patraukia Amelijos dėmesį. Galop konservatorė nuginkluoja savo „pašnekovę“: „Amelija, o kaip tau bulvytės fri? Tai štai – belgai mano, kad bulvytės fri yra jų patiekalas.“ Be to, politikės žodžiais, belgiškos bulvytės yra „lengvos kaip papūgos plunksnelės“.

Bulvytės – galutinis argumentas, kuriuo L. Andrikienė savo animacinę bendražygę įtikina kelionei į Briuselį. „Prisivalgysime bulvyčių fri, šokolado. Ir po to abi labai laimingos grįšime į namus“, - šypsosi konservatorė.

Antroji animacinio serialo dalis ne mažiau įspūdinga. Čia L. Andrikienė Amelijai pasakoja apie Olandiją. Šioje dalyje papūga užsimano gėlių, konservatorė konstatuoja, kad „visoms moterims patinka kai joms dovanoja gėles“, ir čia pat pradeda pasakojimą apie gėlėtąją Olandiją.

L. Andrikienė vardija ir kitus Olandiją garsinančius dalykus: olandiškus sūrius, vėjo malūnus, klumpes. Tiesa, apie Olandijoje legaliai rūkomą marihuaną politikė nutyli.

Europarlamentarės biuras DELFI informavo, jog pokalbiai su Amelija nufilmuoti prieš keletą metų. Esą šie vaizdo siužetai neturi nieko bendra su EP rinkimų kampanija. Pastaruoju metu smarkiai išaugęs filmukų populiarumas L. Andrikienės biurui buvo netikėtas.