„Spartiname sprendimą šiuo klausimu. Nežinia, kaip Seimas bus pasiryžęs, bet mūsų valdančioji koalicija linkusi pritarti tokiam sprendimui – sumažinti poilsio dienų skaičių arba perkelti į metų pabaigą. Ir tai jau būtų geriau: tų dienų gal sumažėtų, ir žmonės eitų lengviau į darbą, nei po ilgų išeiginių, kurios, deja, net ir tragiškos būna", - svarstė G. Kirkilas.

Tačiau žurnalistų apie poilsio dienų perkėlimą paklaustas finansų ministras Rimantas Šadžius nebuvo toks tikras, kad dabar galiojančią tvarką reikėtų pakeisti. Jis pripažino negalįs tiesiogiai susieti laisvų dienų skaičiaus ir dėl nesumokėto pajamų mokesčio negautomis biudžeto pajamomis.

„Ekspertai turi skirtingas nuomones, gerai ar blogai tie papildomi laisvadieniai, - kalbėjo ministras. – Tame tarpe tai yra ir papildomas komfortas darbuotojui, padidėja jo darbo našumas".

DELFI primena, jog šiemet Lietuvoje turime iš viso devynis ilgesnius nei paprastai savaitgalius. Kadangi nemažai valstybinių švenčių sutapo su savaitgaliais ar prisišliejo prie jų, vien kovo mėnesį du kartus ilsėjomės ne dvi, o keturias dienas. Gegužės pradžioje ilsėsimės net penkias dienas iš eilės.