Jis tuo pačiu pažymėjo kad pačioje Ukrainoje, Kijeve, nekilnojamojo turto kainos auga.

Laidos pašnekovas kalbėjo, jog nenorėjo tikėti, jog prasidės kariniai veiksmai.

„Nuo 2013–2014 metų, kai aš tikrai padariau analizes, man tai buvo neramu. 2008–2009 metų Sakartvelo puolimo atveju man buvo neramu. Buvo ten visokių ženklų, bet iki Krymo aš galvojau, kad bus išvengta šito kažkaip. Taip norėjau viduje to, nenorėjau tuo tikėti“, – sakė jis.

J. Ohmanas pabrėžė, jog žmonės visada galvoja apie savo normalų gyvenimą ir tokių veiksmų nesitiki.

„Tai, kad paprastas žmogus mąsto apie savo normalų gyvenimą, verslą vystyti, dar kažką. Ir nemąsto apie tai, tai suprantama“, – apie pokyčius, kai prasideda karo veiksmai, kalbėjo J. Ohmanas.

Jis priminė, jog 1940 metų pavasarį, likus vos keliems mėnesiams iki Lietuvos okupacijos, Lietuvos karininkai pirkdavo žemę Kaune namo statyboms.

„Tas mūsų nenoras ir viltis, kad o gal kaip nors yra labai stiprus momentas. Kai viskas apsiverčia ir pasikeis daugiau ar mažiau. Pavyzdžiui, supraskime, kad jei būtų rimtesni karo veiksmai nebūtinai Lietuvoje, bet šalia, tai irgi mus paveiktų pakankamai smarkiai“, – kalbėjo Žinių radijo laidos pašnekovas.

J. Ohmanas Žinių radijo laidoje „Tarp keturių sienų“ teigė, jog NT kainos Ukrainos didžiuosiuose miestuose aukštos.

„Tikrai yra gana rimtos. O (pafrontėje, aut. p.) yra kitaip, yra, kas bando iš ten išvažiuoti ir parduoti už tikrai juokingą kainą. Už gana normalų namą gali nusipirkti už 5 tūkstančius dolerių, čia jau kalbant apie pafrontės zoną, kur šaudo. Bet matosi, kad vis dėl to žmonės turi vilties, daug kas pasilieka“, – kalbėjo visuomenininkas.