Prieš žengiant į pašarvojimo salę pasitiko užrašai – dvejų metų berniukas nužudytas per savo antrąjį gimtadienį. Mažajai jo sesutei sausio 11-ąją būtų sukakę vos 4 mėnesiai. Sesutė ir broliukas pašarvoti Panoterių krašto bendruomenės centre.

„Visos ašaros jau išverktos“, - ištaria viena iš gedinčių moterų.

Mažyliai pašarvoti baltuose karstuose, apsupti baltų gėlių. Gana simboliškai virš jų kabo vieno iš šventųjų paveikslas, kuriame šventasis ant rankų laiko mažą berniuką. Simboliška, nes abu mažyliai krito būtent nuo tėvo rankos.

Šarvojimo salės kampe spragsi židinys, nuo antradienio ryto atsisveikinti su mažyliais renkasi artimieji ir vietos žmonės.

13 val. šalia esančioje Panoterių koplytėlėje buvo aukojamos Šv. Mišios. Amžinojo poilsio vaikai atgulė šio kaimelio kapinėse.

Ne vienas išeidamas iš šarvojimo salės braukė ašarą.

"Tokie mažuliukai, dar galėjo gyventi ir gyventi...", - sunkiai žodžius rinko šeimą pažinojęs vyriškis.

Į paskutinę kelionę mažylius palydėjo arkivyskupas Sigitas Tamkevičius. Brolis ir sesutė palaidoti bendroje kapo duobėje.

Graži ir greita

Antradienį tarp atsisveikinti atėjusių žmonių pradžioje nebuvo matyti vaikučių mamos.

Teigiama, kad tragišką naktį 26 metų moteris nušalo kojas ir šiuo metu yra ligoninėje. Tačiau moteris rado jėgų ir pasirodė prie kapo duobės, nors artimieji DELFI tirtino, kad į laidotuves ji atvykti negalinti.

Ilgą laiką Šilų seniūnijai vadovavusi Irena Kuršaitienė jauną mamą apibūdina kaip "gražią ir greitą". Moteris greitai tapo ir daugiavaike mama.

"Žinote, vaikų gimimas suteikia meilę jiems, tačiau neišmoko įgūdžių", - kalbėjo buvusi seniūnė.

Buvusi seniūnė teigė, kad moteris kaip išgalėjo ir kaip mokėjo rūpinosi savo vaikais. Ji nesiryžo prognozuoti, kas nutiko tragišką naktį.

"Juk moteris be priežasties iš namų neišeis", - konstatavo I. Kuršaitienė.

DELFI primena, kad naktį iš penktadienio į šeštadienį Kėdainių rajone, Saviečių kaime vyras į šulinį įmetė du savo vaikus. Po kraupaus nusikaltimo jis buvo suimtas apklausai, per kurią prisipažino nužudęs savo vaikus. Teismas 36 Aurelijų B. leido suimti maksimaliam terminui – 3 mėn.