Prieš porą savaičių, penktadienio popietę, vienas savivaldybės kabinetas atrodė taip: taurės, užkandžiai, po stalu – apytuštis alkoholio butelis.

Tačiau linksmai baigti darbo dienos valdininkams nepavyko, vaišes nutraukė „Panoramos“ žurnalistai. Po derybų atsisakę iškart pasitikrinti kraują, puotautojai tik po šešių valandų buvo patikrinti ligoninėje.

Kelios dešimtys promilės alkoholio rastos tik vieno iš devynių valdininkų kraujyje, ir tai esą aiškinama vaistų poveikiu. Žurnalistams prisipažinusiųjų gėrus kraujyje alkoholio – nė lašo.

„Išgėriau, aišku, 50 gramų išgėriau“, – birželio 10 dieną alkoholį vartojęs prisipažino Panevėžio savivaldybės Ekonomikos skyriaus vedėjas Antanas Stoka.

„Taigi aš ir sakiau, įpilta po 30 gramų. Aš neneigiau“, – tuomet teigė Panevėžio savivaldybės darbuotoja Kristina Šlivinskienė.

Specialios komisijos pirmininkės teigimu, iš pradžių neneigę kilnoję taurelę, po patikrinimo ligoninėje valdininkai parodymus pakeitė.

„Teisine kalba šnekant, kas gali įrodyti, kad tame butelyje – alkoholinis gėrimas. Emocijų apimti mes čia galime išvaikyti, išmesti iš darbo. Tai yra blogai, vienareikšmiškai, šitas elgesys nėra toleruojamas. Tai buvo darbo drausmės pažeidimas“, – kalbėjo Panevėžio savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Janina Gaidžiūnaitė.

Darbo metu puotavę valdininkai atsipirks savivaldybės administracijos papeikimu, pastaba ir įspėjimais.

Tarnybinės etikos komisijos atstovų teigimu, administracijos direktorės kompetenciją turėtų įvertinti ir politikai.

„Po 30, 50 gramų, na, kaip čia jums atsakyti, tikriausiai jau buvo kaip mada. Tą madą esame pasirengę su šaknimis išrauti, bet ją išrauti nėra taip paprasta“, – pripažino Panevėžio meras Povilas Vadopolas.

Pagal įstatymus, valstybės tarnautojai darbo vietoje turi būti blaivūs. Gali būti, kad Antaninių šventėjai išvengs ir Darbo inspekcijos baudų.