„Nuo praėjusio sekmadienio esu izoliacijoje, nes buvau informuotas, kad turėjau kontaktą su koronavirusu sergančiu žmogumi. Neturėjau jokių nusiskundimų sveikata, penktadienį pasidariau testą, vakarop pradėjau jausti pirmuosius simptomus. Šeštadienį gavau patvirtinimą – testas teigiamas“, – rašo R. Račkauskas.

Panevėžio meras teigia, kad nors pirma para nebuvo lengva dėl aukštos temperatūros, dabar jaučiasi geriau. „Tikiuosi, kad tuo sirgimas ir baigsis. Ką gi, kuriam laikui teks pratęsti darbą iš namų. Praktikos jau turim, tai ir didelių problemų neturėtų kilt. Saugokime save ir kitus, sveikime ir būkime sveiki“, – teigė meras R. Račkauskas.


Šią savaitę buvo pranešta, kad koronavirusas nustatynas net 6 Panevėžio miesto savivaldybės administracijos darbuotojams. Administracijos vadovai priėmė sprendimą dėl darbo nuotoliniu būdu.

„Atsižvelgiant į susidariusią epidemiologinę situaciją Savivaldybėje, nuspręsta, kad tinkamiausia prevencijos priemonė – darbuotojams, kurie gali atlikti savo funkcijas tokiu būdu, dirbti nuotoliu. Užtikriname, kad paslaugų teikimas gyventojams nenutrūks – darbai organizuojami operatyviai, rengiami nuotoliniai susirinkimai, vykdomi patikrinimai bei kitos funkcijos. Kol kas numatėme, kad darbas nuotoliu vyks iki lapkričio 6 d. Dedame visas pastangas, kad virusas darbuotojų tarpe neplistų ir aktyviai bendradarbiaujame su Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistais“, – teigia administracijos direktorius Tomas Jukna.

Visi darbuotojai, kuriems patvirtinta COVID-19 liga bei jų kontaktai yra izoliacijoje.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios koronavirusu užsikrėtė 15 tūkst. 719 asmenų, 10 tūkst. 613 – tebeserga, 4883 – pasveiko.

Nuo COVID-19 iš viso mirė 166 žmonės.