Panevėžio policijos atlikto ikiteisminio tyrimo metu nustatyta daugiau nei 100 atvejų, kai gydytojas neva teikė kalbos korekcijos paslaugas pacientams, nors iš tiesų to nedarė, bet atlygį gaudavo. BNS žiniomis, tai medikas Algimantas Šukys. Jis šių metų pradžioje buvo teisiamas už nepilnametės tvirkinimą, dar anksčiau buvo nuteistas ir už kyšininkavimą.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas gavus medicininio audito išvadas, kad vienoje valstybinėje gydymo įstaigoje dirbantis logoterapuetas galimai gydė „mirusias sielas“.

Kaip skelbia prokuratūra, pernai logopedinės pagalbos sūnui paprašiusi panevėžietė iš medikų sužinojo, kad tais metais kalbos korekcijos paslaugos jam jau suteiktos 20 kartų.

Taip pat paaiškėjo, kad 2017 metais jos sūnus pas šį gydytoją „lankėsi“ dar 20 kartų, kartais net dukart per dieną.

Atlikus auditą buvo nustatyta, kad 2016-2018 metais gydytojas A. Šukys į Elektroninę sveikatos informacinę sistemą įrašė tikrovės neatitinkančius duomenis apie 53-ims pacientams suteiktas kalbos korekcijos paslaugas, nors realiai jų nesuteikė.

Kai kuriems jų šios paslaugos neva buvo teikiamos ne vienerius metus, po 10-20 kartų kasmet. Gydytojas galėjo gauti 7 tūkst. 219 eurų dydžio atlyginimą.

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusios prokurorės Jolitos Pocienės, A. Šukys savo kaltę pripažino visiškai, atlygino turtinę žalą, padarytą darbovietei.

Prokurorė J. Pocienė birželio 18 dieną kreipėsi į Panevėžio apylinkės teismą, prašydama procesą užbaigti teismo baudžiamuoju įsakymu ir A. Šukiui skirti 3 tūkst. eurų dydžio baudą.