Iš viso konkurse buvo sulaukta 14 skulptūrinių-architektūrinių idėjų, kaip įamžinti viešąją erdvę šalia Onos Šimaitės gatvės – čia šiuo metu yra paminklinis akmuo, pastatytas Lietuvos žydų bendruomenės lėšomis.

„Konkursui pateiktus darbus vertinusi tarptautinė ekspertų komisija ataskaitoje pažymėjo pateiktuose projektuose pasigedusi estetinio, konceptualaus, emocinio ir meninio pagrindo, kuris liudytų šviesą apie atskirų žmonių pasirinktą teisuolio kelią. Nuspręsta, kad nė vienas pateiktas pasiūlymas nėra išpildytas taip visavertiškai, kad būtų vertas įgyvendinimo ir jam būtų skirta pirma vieta“, – informavo savivaldybė.

Komisija antrąją vietą skyrė darbo „Gyvybės upė“ autoriams – viešajai įstaigai „Mūsų vėliavos“, trečiąją vietą laimėjo Gyčio Vildžiūno darbas „Materialized Memory“.

Pasak savivaldybės, taip pat aptarta, kad dabartinis projekto konkursų teisinis reglamentavimas dalį menininkų atbaido nuo dalyvavimo tokio tipo pirkimuose. Tad žadama teikti pastabas Aplinkos ministerijai dėl galimų korekcijų, viena jų – numatyti galimybę organizuoti kūrybines dirbtuves, kai būtų galima suformuluoti projekto idėjas, „geriausiai atitinkančias perkančiosios organizacijos ir visuomenės poreikius“.

Konkurso organizatoriai planavo su pirmosios vietos laimėtoju sudaryti idėjos įgyvendinimo sutartį, taip pat numatė 5 tūkst. eurų prizą. Antrajai ir trečiajai vietai turėtų atitekti atitinkamai po 3 tūkst. ir 2 tūkst. eurų.

Maksimalus numatytas biudžetas paminklui ir jo prieigoms – 300 tūkst. eurų, įskaitant projektavimą, statybas, atlygį skulptoriui.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)