G. Paluckas savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pašaipiai įvertino tai, kad naujoji politinė jėga priglaudė juodosios buhalterijos vedimu apkaltintos Darbo partijos likučius. Pasak politiko, iš partijos pasitraukę socialdemokratų veteranai ir reputaciją susitepę buvę Darbo partijos nariai puikiai tinka vieni kitiems.

„Jie nuostabiai tinka vieni kitiems. Tikrai. Pagaliau turime tvirtą ir nuoseklią vertybinę partiją. Ir jie bus nuostabūs ir stabilūs „valstiečių“ partneriai. Tol... kol gaus savo dalį. Nesišaipau ir nešaržuoju. Tiesiog, žmonės sulipdę šį politinį „frankenšteiną“ atneša į jį ir savo ilgamečius veikimo įpročius bei kultūrą - kas juodąją buhalteriją, kas patologinį melą ir veidmainystę. Tai yra stipri rišančioji medžiaga“, - pirmadienį feisbuke rašė G. Paluckas.

G. Paluckas akcentavo, kad 2017 rudenį įvykusios partijos skyrybos ateityje bus minimos kaip sėkmingiausias dešimtmečio LSDP įvykis.

„Kai kas sako, kad, va, nereikėjo erzinti diedukų. Nebuvo, kur jiems dingti, todėl įsisteigė sau partiją. Galiu atsakyti - ateis laikas, kai mūsų partinių „skyrybų“ dieną minėsime kaip geriausią dešimtmečio įvykį, ištikusį LSDP“, - rašė G. Paluckas.

LSDP pirmininkas nepraleido nepakomentavęs ir premjero S. Skvernelio dalyvavimo šeštadienį vykusiame LSDDP steigiamajame suvažiavime.

„Saulius Skvernelis, trypdamas savigarbos likučius, iš savo priešrinkiminio principingumo nepaliko akmens ant akmens. Ir bebrai tapo geri, ir darbiečiai švarūs. Šito kvapo Premjeras taip pigiai nebeatsiplaus“, - samprotavo G. Paluckas.

Premjeras, sveikindamas LSDDP narius su naujos partijos steigimu, kelis kartus įgėlė G. Paluckui, teigdamas, kad 2017 rudenį inicijuodamas pasitraukimą iš valdančiosios koalicijos, jis siekė destabilizuoti Vyriausybės darbą. Taip pat S. Skvernelis sakė, kad lažintųsi, jog ateityje išnykti turėtų ne naujoji kairioji jėga, bet G. Palucko vedami socialdemokratai.

Galiausiai, socialdemokratų lyderis teismu pagrasino agentūrai „Factum“, pareiškusiai, kad šeštadienį įkūrus Lietuvos socialdemokratų darbo partiją, LSDP bus įrašyta į Lietuvos rekordų knygą, kaip dažniausiai pavadinimą keičianti partija.

„Tiesa, dar skaičiau, kad kažkokia agentūra „Factum“ pareiškė, kad įtrauks socialdemokratų partiją (reikia suprast, LSDP) į Gineso rekordų knygą, kaip dažniausiai keitusią pavadinimą. Na, LSDP pavadinimo nekeitė nuo pat įkūrimo 1896 m., todėl savo sapaliones „Factum“ agentūra turės paneigti gražiuoju ir viešai arba kreipsimės į teismą“, - apibendrino G. Paluckas

Kovo 24 d. į steigiamąjį suvažiavimą susirinko LSDDP steigėjai. Naujos centro kairės partijos kūrimą inicijuoja 2017 m. rudenį nuo Lietuvos socialdemokratų atskilę politikai.

Kuriamos partijos steigiamajame suvažiavime nubrėžtos naujosios politinės jėgos gairės - tęsti darbą su „valstiečiais“. Paramą LSDDP išsakė tiek Premjeras, tiek „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis.

Partijos pirmininku buvo pasiūlyta viena Gedimino Kirkilo kandidatūra. Už jį susirinkę naujos partijos steigėjai balsavo vienbalsiai.

Lietuvos Socialdemokratų partijos pirmininkas G. Paluckas ilgą laiką teigė, kad netiki alternatyvios kairiosios partijos sukūrimu. Politikas aiškino, kad atskilę politikos veteranai savo kalbomis kurti naują partiją tiesiog siekia pakenkti socialdemokratams. Pasak jo, tokios jėgos įkūrimo atveju, jis neabejojantis, kad politinis darinys nebus konkurencingas.