„Man visa šita koncepcija, kad štai paimsim į kariuomenę ir padarysim iš tavęs vyrą, skamba keistokai. Ne kariuomenė daro žmones žmonėmis, o šeima, švietimo sistema, kultūrinė aplinka, “ - „Žinių radijui“ sako G. Paluckas.

ELTA primena, kad opozicinė Socialdemokratų partija pasisako už tai, kad Lietuvos krašto apsaugos finansavimo lygis gynybai išliktų 2 proc. bendrojo vidaus produkto jo nedidinant iki siūlomo 2,5 proc.

Paklaustas, ar nemano, kad be kariuomenės nebūtume apgynę savo nepriklausomybės prieš šimtą metų, LSDP pirmininkas pabrėžė nemenkinąs kariuomenės ir tikrai jos reikšme neabejojąs.

„Kariuomenės reikšmė yra svarbi. Kariuomenė ir savaitgalį vyksiantis paradas - aš suprantu, kodėl tai vyksta. Stengiamasi parodyti mūsų „raumenį“, kad mes galime apsiginti, kad turime kuo, kad visuomenė jaustųsi saugesnė, kad galėtų užsiimti savo kasdieniais reikalais. Čia yra viena iš viešojo gyvenimo sričių, kuri yra svarbi, bet jos nereikia pervertinti. Ten žmonės negaminami. Žmonės kuriami visuomenėje, o ne kariuomenėje“, - pabrėžė G. Paluckas.

Socialdemokratų pirmininko nuomone, kiekvienas turi teisę apsispręsti, ar Tėvynę gins su ginklu rankoje, ar pasirinks kitokias rezistencijos formas, nes, pasak jo, ne visi gali lakstyti miškais ar su ginklu.

„Nesu tarnavęs. Aš esu šaulys. Jeigu būtų toks poreikis, eičiau ir į pasiruošimą, ir į kursus. Dabar tarnauti kariuomenėje nematau nei poreikio, nei reikalo, aš visuomenei dirbu kitą darbą ir manau, kad jis yra naudingas. Šiandien tokio noro (tarnauti kariuomenėje. - ELTA) neturiu, “ - sakė G. Paluckas.

Penktadienį Lietuvos kariuomenės švenčia įkūrimo 100-metį. Šiai progai paminėti lapkričio 24 d. vyks karinė rikiuotė ir paradas. Renginyje dalyvaus apie 2 tūkst. karių iš 27-ų valstybių, taip pat pasirodys gausybė karinės technikos.