„Esu tikras - tai, ką pateikė Vyriausybė su nedidelėmis korekcijomis bus su konservatorių parama priimta Seime. Yra vienas elementarus dalykas - valstiečiai ir konservatoriai yra tas pats. Jie yra vertybiniai broliai“, - sako LSDP pirmininkas.

Pasak G. Palucko, neskaitant konservatorių ir Vyriausybės kivirčų, dėl įstatymų projektų Seime valstiečiai ir konservatoriai balsuoja išvien.

„Šių partijų balsavimas vertybiniais klausimais, išskyrus Gabrieliaus Landsbergio, kuris mėgina kartais tokį progresyvų liberalą vaidinti, didžioji frakcijos dalis balsuoja kartu su valstiečiais tais esminiais vertybiniais klausimais. Mano įsitikinimu, valstiečių ir konservatorių tandemas šią mokesčių sistemos pertvarką, kuri yra naudinga turtingiesiems ir daug uždirbantiems, tiesiai šviesiai sakau: bus prastumta“, - sakė G.Paluckas.

ELTA primena, kad trečiadienio posėdyje Seimo Biudžeto ir finansų komitetas svarstė kai kuriuos Vyriausybės siūlomų reformų įstatymų projektus. Siūlymą nuo kitų metų įvesti „Sodros“ įmokų „lubas“ komitetas atmetė, o siūlomo antrojo ir paskesnio gyvenamojo būsto mokesčio svarstyme nusprendė padaryti pertrauką.

Projektams Seimas yra pritaręs po pateikimo, dabar jie svarstomi komitetuose, kur gali būti papildyti naujais siūlymais.

Svarstymas Seime yra numatytas kitą savaitę, ketvirtadienio posėdyje.

Ministrų Kabinetas tikisi, kad Seimas reformų įstatymų projektų paketus priims dar šioje pavasario sesijoje iki liepos 1 dienos, tačiau priėmimui stringant diskusijos gali nusikelti į rudenį.