Pasak politiko, valdantieji nevykdo įsipareigojimų keturioms didžiulėms viešojo sektoriaus grupėms, taigi dalies jų reiškiamas nepasitenkinimas jo nestebina.

G. Paluckas valdančiuosius paragino vykdyti raštu duotus įsipareigojimus, o jei to padaryti neįmanoma – viešai atsiprašyti.

„Suprantu, kad keičiasi ministrai, gal ir per dažnai. Tačiau įsipareigojimai yra duoti valstybės vardu ir mokytojams, ir gydytojams, ir ugniagesiams, ir kultūros darbuotojams. Juos žeidžia neteisingumas ir melas. Įtampa dabar atsirado dėl to, kad nepadaugėjo, o sumažėjo pagarbos. Toks valdančiųjų elgesys nekelia pasitikėjimo valstybe ir jos vardu dalinamais pažadais. Tai yra pasitikėjimo krizė“, – sako G. Paluckas.

Socialdemokratas sako, kad valdančiųjų įsipareigojimai „turi rasti savo vietą biudžete“, antraip pasitikėjimo valstybe krizė tik gilės.

„Šitaip elgtis negalima. Antraip kuo tikėti? Koks yra tikslas raštu įsipareigoti ir nieko nepadaryti? Jei vis dėlto nieko daryti nesiruošiama, reikia elgtis sąžiningai ir atsiprašyti.

Ministrai turėtų atsistoti ir pasakyti: „Atsiprašau, apgauti nenorėjome, bet suklaidinau, apsiskaičiavau, viršijau įgaliojimus“. Pasakyti, kad taip, padarėme kreivą šleivą mokesčių reformą, kad neįgyvendinome mistinių reformų, todėl nėra pinigų“, – teigia G. Paluckas.

Kaip primena ELTA, Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos (LPSK) pirmininkė Inga Ruginienė yra sakiusi, kad švietimo sektoriaus atstovai iš tikrųjų ruošiasi streikui.

Kultūros ir meno darbuotojai yra kreipęsi į Vyriausybę, kultūros bei švietimo, mokslo ir sporto ministrus, prašydami vykdyti pažadus ir didinti jų darbo užmokestį.

Ugniagesių gelbėtojų profesinės sąjungos pirmininkas Saulius Džiautas irgi prašo ugniagesiams skirti papildomų lėšų, kad būtų užtikrintas ugniagesių bei visuomenės saugumas.

Nepasitenkinimą reiškia ir medikų bendruomenės, teigiančios, kad sveikatos apsaugos ministras nesilaiko susitarimo kitąmet didinti jų algas.