Dėl kandidato Žirmūnų vienmandatėje apygardoje, teigė G. Paluckas, partija apsispręs artimiausiu metu. Vis dėlto, sakė jis, savo kandidatūros nekels, nes jaučia savo, kaip partijos lyderio, atsakomybę prieš partijai svarbius 2020 metų Seimo rinkimus.

„Savo kandidatūros aš nesvarstau, man yra kitos užduotys artėjančių 2020 metų rinkimų fone, ir mes ruošiamės labai intensyviai tiems rinkimams ir kaip partijos pirmininkas turiu paruošti ir pasiūlyti partijai visą strategiją ir užtikrinti, jog bus paruošta tinkama Seimo rinkimams programa su tinkamais ir išsamiais pasiūlymais“, - Eltai sakė socialdemokratų lyderis.

Pasak G. Palucko, jis suprantąs aplinkinių spaudimą tikintis, kad partijos pirmininkas turi būti Seime, tačiau, teigė jis, tai būtų neapgalvotas sprendimas.

„Kol kas manęs tikrai niekas neperkalbėjo priimti kitokį sprendimą, nes aš matau savo vaidmenį ne tik personalinį ar asmeninį, bet ir partijos strateginėje raidoje ir jos užtikrinime“, - Eltai sakė G. Paluckas.
Pasak jo, LSDP Žiemgalos rinkimų apygardoje vyksiančiuose Seimo rinkimuose kels kandidatą Liudą Jonaitį, kuris, pasak G. Palucko, yra Joniškio krašte žinomas politinės visuomenės veikėjas.

Tuo metu Gargždų vienmandatėje rinkimų apygardoje, sakė G. Paluckas, socialdemokratai kels savivaldybės administracijoje dirbusios Ligitos Liutikienės kandidatūrą.

VRK priėmus sprendimą dėl Seimo rinkimų Žirmūnuose, kurioje vieta atsilaisvino parlamentarei Aušrai Maldeikienei laimėjus Europos Parlamento mandatą, jie, tikėtina, vyktų rugsėjo 8 d. kartu su rinkimais Žiemgalos, kurioje vietą atlaisvino parlamentaras Vitalijus Gailius, po Savivaldos rinkimų tapęs meru, ir Gargždų, kurią po Savivaldos rinkimų atlaisvino Seimo narys Bronius Markauskas, vienmandatėse apygardose.