„Mes padėsime šiai valdžiai gimti, bet plaukti ji po to turės pati. Kaip sakoma, nėra nieko blogiau nei bevaldystė sudėtingu laiku. Todėl net jei viduje yra sudėtingos trintys valdančiosios koalicijos derybose, mes savo ruožtu tikrai palaikysime Viktorijos kandidatūrą ir pabandysime neįnešti visiškai nereikalingos sumaišties“, – „Žinių radijui“ teigė G. Paluckas.

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis taip pat yra teigęs, kad palaikys liberalės kandidatūrą užimti Seimo vadovės postą.

Naujojo Seimo opozicijoje liksiantys socialdemokratai šią savaitę pranešė kelsiantys partijos pirmininko Gintauto Palucko kandidatūrą eiti Seimo pirmininko pavaduotojo pareigas.

Tuo tarpu „valstiečių“ lyderis tvirtino, kad jo vadovaujama frakcija penktadienį spręs, kurį Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) narį siūlyti į parlamento vicepirmininkus.

Seimo rinkimuose 5 proc. kartelę perkopusi Darbo partija dėl galimybės užimti kėdę parlamento valdyboje taip pat turėtų spręsti penktadienį.

Seimo statutas numato, kad parlamento pirmininko pavaduotojų yra ne daugiau kaip 7.

ELTA primena, kad antradienį centro dešinės koaliciją buriančios politinės jėgos teigė sutarusios, kad Liberalų sąjūdžio lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen bus siūloma užimti naujai išrinkto Seimo pirmininkės postą.

Naujosios valdančiosios koalicijos partneriai – konservatoriai, Liberalų sąjūdis ir Laisvės partija – šios savaitės antradienį teigė preliminariai pasitvirtinę ministrų portfelių kvotas. Tuomet teigta, kad nuspręsta į Seimo pirmininko postą kelti V. Čmilytės-Nielsen kandidatūrą. Taip pat teigta, kad bent du ministerijų postai atiteks Liberalų sąjūdžiui ir trys – Laisvės partijai.

Penktadienį, lapkričio 13-osios vidurdienį, į pirmąjį posėdį rinksis 2020–2024 metų kadencijos Seimas.