G. Palucko teigimu, jo neįtikina T. Langaičio pasitraukimo motyvai.

„Aš netikiu, kad ponas Langaitis yra tiek naivus ir neprotingas, kad nesuvoktų, jog opozicinėmis sąlygomis dirbant tu dažnai esi ignoruojamas, bet tavo užduotis ir yra iškelti geras idėjas ir jeigu jos yra atmetamos - telkti politinį palaikymą, kitam politiniam ciklui - rinkimams, kur sutelkus visuomenės palaikymą, gali tikėtis laimėjimo. Tada gausi įrankius daryti, ką nori, - tą buldozerį, jeigu jau tokią tradiciją mėgsti. Tad pono Langaičio pasitraukimas, aiškinant, kad aš negaliu dirbti, nes čia niekas man nepadeda ir neklauso, ką sakau, yra šiek tiek naivus. Bet aš netikiu, kad jis yra naivus“, - „Žinių radijui“ kalbėjo G. Paluckas, pabrėždamas, kad toks konservatoriaus žingsnis demotyvuoja ir kompromituoja jaunų žmonių dalyvavimą politikoje apskritai.

T. Langaitis vasario 23 d. pareiškė, kad atsisako Seimo nario mandato. Politikas teigė, kad traukiasi, nes su dabartine valdančiąja dauguma neįmanoma pasiekti pažangos.

Konservatorius į Seimą 2016 metais buvo išrinktas pagal partijos Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai sąrašą. T. Langaičiui pasitraukus, jo vietą parlamente užims buvęs Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Sukritikavo V. Pranckietį

Seimo Pirmininko Viktoro Pranckiečio pasisakymai pastaruoju metu ne tik džiugina politinius oponentus, tačiau kartu ir juokina, ir stebina, teigia G. Paluckas.

Socialdemokratas, aiškindamas V. Pranckiečio pamąstymus apie tai, kad jo pirmajai pavaduotojai Rimai Baškienei nereikėjo prisipažinti pasinaudojusiai privilegija be eilės patekti pas gydytoją, teigia, jog tokie precedentai rodo sovietinės sistemos liekanas politikoje.

„Čia yra lygiateisiškumo ir teisingumo išraiška. Pradėsime sveikti, kaip visuomenė ir kaip sistema, kai tose bendrose eilėse pamatysime ministrus, Seimo narius, vicemerus, partijų pirmininkus. Štai tada galėsime sakyti, kad visiems sąlygos yra vienodos gauti tas paslaugas“, - „Žinių radijui“ kalbėjo G. Paluckas.

Pasak socialdemokrato, reikėtų sunerimti dėl R. Baškienės samprotavimų, kad ministro darbo valanda yra gerokai reikšmingesnė nei pensininko.

R. Baškienė trečiadienį, komentuodama pasirodžiusią informaciją, kad Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikose privilegijuotai gydosi Seimo nariai ir keli dabartinės Vyriausybės ministrai, atviravo, jog ir pačiai teko naudotis gydytojo paslaugomis be eilės Antakalnio klinikose.

„Suprantu ministrų užimtumą ir, ko gero, ministro valanda yra brangesnė jo užimtumo prasme negu galbūt pensijoje esančio žmogaus“, - „Žinių radijui“ teigė Seimo narė.

Seimo Pirmininkas V. Pranckietis tokį savo pirmosios pavaduotojos prisipažinimą ketvirtadienį komentavo, sakydamas, kad R. Baškienei nereikėjo apie tai apskritai prasitarti. Anot Seimo vadovo, tai šešerių metų įvykiai, kurių nebereikėtų prikelti.