„Manau, kad traukiantis iš pareigų, visada apima tokie egzistenciniai pamąstymai, ką veikti ateityje ir panašiai, bet truputį išsamiau pagalvojus ir pasvarsčius, (...) aš manau, kad tokią alternatyvą tiek ponas Masiulis, tiek ponas Misiūnas atmes, kaip vieną sudėtingiausių ir rizikingiausių politinės karjeros darymo būdų“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė G. Paluckas.

Jo teigimu, Lietuvoje yra tvirtos kairiųjų bei dešiniųjų politinių pažiūrų rinkėjus atstovaujančios partijos.

„Tiek kairėje, tiek dešinėje yra tvirtos politinės partijos ir pagal pažiūras į jas galima jungtis ir rinktis iš to. Tuo tarpu mėginti kažką sukurti yra, patikėkite, aš sakau iš patirties, praktikos, partinė statyba politinių organizacijų yra itin sudėtingas laikui ir pinigams imlus procesas“, – kalbėjo LSDP lyderis.

G. Paluckas pabrėžė, kad jo vadovaujami socialdemokratai pilnai atstovauja kairįjį politinį flangą.

„Kairėje mes nepaliksime erdvės visokiems gelbėtojams ir naujadarams, nes pasikeitę socialdemokratai atlieps rinkėjų poreikius“, – konstatavo G. Paluckas.

Trečiadienį prezidentui Gitanui Nausėdai pasirašius dekretą dėl naujos sudėties Ministrų kabineto, pareigų netenka R. Masiulis, E. Misiūnas bei žemės ūkio ministras Giedrius Surplys. G. Nausėda, komentuodamas gerai visuomenėje vertinamo R. Masiulio patraukimą iš pareigų sakė, jog pastarasis politikas turi politinę ateitį ir nenustebtų, jei R. Masiulis taptų naujo politinio judėjimo lyderiu. Tuo tarpu E. Misiūnas LRT Radijui taip pat teigė neatmetąs galimybės toliau aktyviai dalyvauti politikoje.