„Nebuvo lengva prezidentui, nes įpuolė į politinių kovų sūkurį, turėdamas mažokai tokių kovų patirties, ir prezidentui teko prisiimti mediatoriaus ar tarpininko vaidmenį, gesinant didelius politinius konfliktus ir mėginant išvengti dar didesnės politinės sumaišties, nes, prisiminkime, buvo kalbų ir apie priešlaikinius rinkimus, ir apie Vyriausybės griūtį.

Mano galva, prezidentas tuokart padarė viską, ką galėjo, bet šiandien mes matome, kad kai kurie sprendimai galbūt nebuvo patys geriausi. Kalbu apie kai kurių ministrų skyrimą, kurie po to kėlė tik daugiau problemų ir aštrino santykius tarp prezidento ir valdančiųjų“, – penktadienį „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ sakė G. Paluckas.

Jo teigimu, valdantieji ignoravo kai kurias prezidento iniciatyvas.

„Nors pačiam prezidentui ir nepatogu ar nenorėtų to pripažinti, bet akivaizdu, jog valdantieji jį gana stipriai izoliavo Baltuosiuose rūmuose, daugelį iniciatyvų arba ignoruodami, arba atmesdami atviru balsavimu ir ignoruodami moralės standartus, kuriuos stengėsi prezidentas įnešti į politinę sistemą arba juos grąžinti“, – teigė G. Paluckas.

Kartu LSDP lyderis pažymėjo, kad, jo teigimu, prezidentas dirbo nuosekliai savo idėjoms.

„Prezidentas liko nuoseklus savo nuostatose – gerovės valstybės, regionų politikos. Važinėja, susitinka, aiškinasi problemas, pateikia labai neblogų iniciatyvų viešųjų pirkimų reguliavimo srityje. (....) Nelengvi buvo pirmi metai, bet, manau, kad prezidentas su savo pareigomis tvarkosi neblogai“, – pridūrė G. Paluckas.

ELTA primena, kad liepos 12 d. bus lygiai metai kaip G. Nausėda eina prezidento pareigas. Vertindamas pirmuosius savo metus prezidento pareigose, G. Nausėda LRT televizijai antradienį teigė, kad vieni svarbiausių pasiekimų per metus buvo apsikeitimas žvalgais tarp Lietuvos, Norvegijos ir Rusijos ir kai kurie įstatymų pakeitimai. Tuo tarpu savo nesėkme G. Nausėda įvardijo Jaroslavo Narkevičiaus paskyrimą susisiekimo ministru.