„Kiekvieni rinkimai yra skirtingi, jie yra unikalūs, lyginti to, kas buvo prieš ketverius metus, matyt, nėra prasmės. Yra pasikeitusi visi politinė aplinka, tai yra, naujos partijos, nauji judėjimai“, – teigė G. Paluckas.

Jis sakė manantis, kad partijos skilimas rezultatams įtakos neturės. „Aš abejoju, ar buvę bičiuliai apskritai ką nors surinks, bet mūsų rezultatas bus stiprus, mes tikrai būsime trejete ir paneigsime visas šitas interpretacijas ir išsigalvojimus, kad štai mes sugriuvome“, – sakė G. Paluckas.

LSDP pirmininkas žadėjo „labai nustebinti“ tuos, kurie kalbėjo apie 4,9 proc. LSDP reitingą.

„Dėl mandatų, matyt, yra ankstyvos prognozės, bet mes tikimės laimėti 11 merų, ir tikimės turėti savo atstovus 60-yje savivaldybių“, – rinkimų baigtį piešė G. Paluckas.

Paklaustas, ar pats tikisi tapti Vilniaus meru, G. Paluckas prognozuoti nebuvo linkęs. Teigė, kad reikia sulaukti rezultatų.

„Taip, Vilniaus mieste bendraudamas su rinkėjais susidūriau su tokia problema. Sako – nematom mes tavęs meru, matom premjeru. Tai yra argumentas, į tokį man sunku kažką atsakyti“, – kalbėjo LSDP lyderis.

Politikas teigė, kad gali būti, kad vien dėl to kaip už merą už jį rinkėjai esą ir nebalsavo.

G. Paluckas teigė, kad mėgsta žodžius įrodinėti darbais ir „Facebookas“ ne jo erdvė. Paklaustas, ar meta akmenį į R. Šimašiaus daržą, G. Paluckas atsakė: „Ne, aš akmenimis tikrai nesimėtau, mes pasižiūrėsime, kuo baigsis pirmas turas.“

G. Paluckas prognozavo, kad pirmame mero rinkimų ture pirmaus R. Šimašius, bet mažai atsiliks ir A. Zuokas.