„Nėra kam su kuo kariauti. Prezidentė rieda sklandžiai į pakalnę, baigia savo kadenciją. Premjeras labai norėtų, matyt, pasimatuoti tą prezidentės postą (…) Pastarąjį laikotarpį, maždaug 6 mėnesius, „valstiečiai“ siekia sąmoningai konfrontacijos su prezidente tam, kad galėtų išeiti į prezidentinę kampaniją per konfliktą. Šiandien pagrindo tam verbaliniam konfliktui atsirado, kai prezidentė įvertino tiek premjero veiksmus mokytojų krizės akivaizdoje, tiek priimant sprendimus dėl ministrų, tai tas apsižodžiavimas yra provokacinis“, – mano politikas.

Anot jo, premjeras „nėra jau toks chamas“, kaip daugelis įsivaizduoja.

„Taip, jis savęs dažnai nekontroliuoja ir tie emociniai nutrūkimai yra akivaizdūs, bet jau priminimas apie „tulpių paštą“, tai yra provokaciniai veiksmai, provokuojantys prezidentę veltis į konfliktą ir iš to formuoti viešuosius ryšius. Ir vėlgi suformuoti tokį įvaizdį, kad štai čia yra prezidentė elito atstovė, o premjeras – apačių kandidatas, kuris ateina gelbėti nuo tokios praktikos ir politikos Lietuvą. Bet čia ne karas“, – įsitikinęs G. Paluckas.

Jis taip pat mano, kad lygiai taip pat nėra Vyriausybės krizės, Vyriausybė turi absoliučią daugumą, biudžetas yra priimtas.

„Čia yra moralinė krizė – nepagarba visuomenei, mokytojams. Baigsis Kalėdos, praeis Naujieji metai, atsiras tie trys ministrai, prezidentė daug manevro laisvės irgi neturi, bus jie patvirtinti ir važiuosime toliau. Bet moralinė krizė gilės, jeigu premjeras nepasidarys išvadų, jeigu nebus surastas būdas susikalbėti su aibę profesinių susivienijimų“, – mano politikas.

Kalbėdamas apie pažymas, G. Paluckas sakė esąs įsitikinęs, kad mojavimas pažymomis yra manipuliavimas visuomenės nuomone ir mėginimas nukreipti dėmesį.

„Kaip visada kažkas kažką puola, ir kaip visada grėsmė atsiranda, dažniausiai iš Rusijos, iš Kremliaus. Taškymasis tokiomis pažymomis šiaip nėra unikalus, nes jis vyko ir praėjusioje kadencijoje. Deja, ir prezidentė yra papiktnaudžiavusi tų pažymų žanru, kai buvo tiesiog neįvardijama, o kas blogai: o blogai, nes aš kažkur perskaičiau, nes buvo kažkokia pažyma. Tai šitas žanras yra itin nedemokratiškas, nes galų gale tie, kurie apkaltinti, net gintis negali, nes tai yra slapta medžiaga, tai yra grifas ir tylėkite visi“, – mano G. Paluckas.

Jis įsitikinęs, kad toks politikų elgesys yra tiesiog nesąžiningas visuomenės atžvilgiu. Tokiu būdu yra keliamas netikras grėsmes jausmas, manipuliuojama baimėmis ir mėginama skaldyti visuomenę. Anot G. Palucko, socialdemokratų partija taip pat yra nukentėjusi nuo panašių manipuliacijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (135)