„Panašu, kad valdantieji visai pametė galvą. Koalicijos lyderis šneka apie mistinius milijardus, o konkrečių įsipareigojimų mokytojams, dėstytojams, kultūrininkams, medikams, ugniagesiams valdantieji nebemato. Yra aiškūs įsipareigojimai ir jie siekia apie 80 mln. eurų. Reikia baigti fantazuoti ir įkelti minėtus įsipareigojimus į biudžetą“, – teigia G. Paluckas.

Socialdemokratų lyderis perspėja, kad dalis valdančiųjų svarstomų mokestinių pasiūlymų yra nerealūs, esą biudžetas yra pučiamas dirbtinai.

„Seimo komitetuose samprotaujama apie šimtus milijonų siekiančias papildomas išlaidas ir jas mėginama dengti netikrais mokesčiais, kurie arba prieštarauja Konstitucijai, arba neįsigalios dėl teisės pažeidimų. Kai kurie mokesčiai gal net nebus priimti, nes tos visuomenės grupės, kurioms jie taikomi, ruošiasi traktoriais suvažiuoti į miestų centrus“, – prognozuoja jis.

Pasak G. Palucko, nerealūs valdančiųjų planai, jei būtų įgyvendinti, gali turėti rimtų pasekmių kitąmet.

„Kitų metų viduryje gali būti taip, kad pinigai, popieriuje suplanuoti, o realiai jų nėra. Biudžetas yra dengiamas „orinėmis“ pajamomis. Dabar valdantiesiems turėtų būti svarbiausia susigrąžinti nors minimalų įtakingų visuomenės grupių – mokytojų, dėstytojų, kultūrininkų, ugniagesių ir medikų – pasitikėjimą“, – sako jis.

Kaip primena ELTA, kitą savaitę, pirmadienį, Seimo valdybos sprendimu rengiamas nenumatytas Seimo plenarinis posėdis. Jis bus skirtas kitų metų biudžeto projekto pirmajam svarstymui.