„Politikos žanras irgi turi tam tikras taisykles. Taip, prielaidas, samprotavimus, sąmokslo teorijas, savo nuomonę gali dėstyti, bet taip turi ir pasakyti - „mano galva“, „mano nuomone“, „turiu įtarimų“, o ar jie pagrįsti - įrodinėjimo dalykas“. Bet, jeigu atsistoji ir sakai, kad šis koncernas ar šie žmonės padarė žalą, yra korumpuoti - tai užtraukia atsakomybę. Įrodyti kaltinimus reikia, jeigu turi medžiagos - rodyk. Tuose rėmuose gali samprotauti, kiek nori“, - „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ kalbėjo G. Paluckas.

Jo teigimu, svaidymasis tokiais kaltinimais, kol jie neįrodomi, prilygsta „liaudies teismui“ arba užstalės pokalbiams, bet aukšto rango politikui tai nedera.

„Iš tiesų ne Bakas yra nuteistas. Yra pasakyta, kad jo teiginiai žemina reputaciją, neatitinka tikrovės, ir jis turi visas galimybes pataisyti tai. Tad tegul nesako tiesmukai, o pasako, kad tai yra jo nuomonė, nes tai nėra įrodyta. Teismas pasisakė dėl konkrečių teiginių. Kodėl kaltinamasis turi įrodinėti, kad jis nekaltas? Niekam Lietuvoje nebus geriau, jeigu paleisime tokius taškymusis kaltinimais be įrodymų. Esame teisinė valstybė ir norėčiau, kad tie principai būtų išlaikyti“, - sakė G. Paluckas.

ELTA primena, kad pernai V. Bako vadovaujamo tyrimo metu žiniasklaidai buvo perduota VSD pažyma, kurioje pateikiami „MG Baltic“ vadovų ir politikų privatūs pokalbiai, galimos poveikio valstybei darymo schemos ir kita informacija.

Dariaus Mockaus vadovaujamas koncernas „MG Baltic“ pateikė ieškinį prieš politiką, kuriuo prašė parlamentaro neatitinkančiais tikrovės pripažinti teiginius, esą „MG Baltic“ veikla atitinka organizuotos nusikalstamos grupės (organizuoto nusikalstamumo) požymius, ir kad koncernas padarė valstybei apytiksliai 500 mln. eurų žalą.

Vilniaus miesto apylinkės teismas V. Bakui uždraudė tokius teiginius naudoti praėjusių metų birželį.

Vėliau koncernas teismui teikė papildytą ieškinį, kuriuo prašė iš V. Bako priteisti 20 tūkst. eurų atlyginti reputacijai padarytą žalą.

Ketvirtadienį Vilniaus miesto apylinkės teismas „MG Baltic“ ieškinį pripažino iš dalies. Teisėja Fausta Vitkienė teigė, kad V. Bako paskleisti kai kurie teiginiai yra neatitinkantys tikrovės ir pažeidžiantys koncerno „MG Baltic“ dalykinę reputaciją. Tačiau V. Bakui nereikės koncernui atlyginti 20 tūkst. eurų.