Lietuvos diplomatas, politikos apžvalgininkas ir buvęs VSD vadovas Mečys Laurinkus teigė, jog po penkių karo mėnesių išvada matoma plika akimi – penktadalį Ukrainos teritorijos kontroliuoja Rusijos kariuomenė. Tačiau tai tikrai nereiškia, kad Ukraina karą pralaimėjo.

„Dabartinė situacija tokia, kad per pastarąsias kelias dienas girdimi pranešimai, jog ruošiama Ukrainos didžiulė kontrataka rugsėjo mėnesį. Nežinau, ar tokia bus, bet girdžiu taip kalbant, kad dar du mėnesiai ir bus esminis persilaužimas, o dar po kažkiek laiko praktiškai Rusijos kariuomenė turės palikti Ukrainos teritoriją. Taip kalbama, bet nežinau, kaip iš tikrųjų bus. Tokių lemiamų mūšių buvo skelbiamas ne vienas ir nėra blogai taip skelbti. Bet kariniuose veiksmuose visada yra labai svarbūs punktai, mažiau svarbūs ir t.t. Taikomos atskiros taktikos, apie kurias mes dabar mažiau žinome nei pradžioje. Iš pradžių buvo gana didelis srautas informacijos, dabar ji iš visų pusių yra pristabdoma, matyt, yra ir filtruojama saugumo sumetimais, nes iš kiekvieno pasakymo, matant kalbantįjį tam tikrame fone, labai greitai nustatoma, kur jis yra, kiek ten ko yra. Todėl kalbėjimas dabar yra labai atsargus, nors iš abiejų pusių jis yra optimistinis, toks dirbtinai pakylėtas“, – Delfi TV laidoje „Iš esmės“ analizavo M. Laurinkus.

Jis tvirtino, kad atidžiai seka įvairių karo ekspertų pasisakymus, prognozes, todėl susidarė įspūdį, kad po poros mėnesių situacija tikrai turėtų keistis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)