Jis taip pat teigė tikėjęs, kad sprendimą priėmusiems teisėjams užteks principingumo ir profesionalumo atsispirti visuomenės spaudimui.

„Kartais bandoma suprimityvinti, kad čia tik advokatai – taip, advokatai irgi labai aktyviai dirbo. 270 teismo posėdžių – visi ten dirbom. Aš džiaugiuosi galutiniu rezultatu, bet manau, kad pirmiausia šios bylos baigtį pirmoje instancijoje nulėmė ne geras advokatų darbas, o blogas prokurorų darbas“, – ketvirtadienį Delfi TV laidoje „Iš esmės“ sakė E. Masiulis.

Laidos vedėjai Daivai Žeimytei išreiškus pastabą, kad jei situacija būtų įvykusi šiandien, dėl pasikeitusių teisės aktų sprendimas tikriausiai būtų kitoks, replikuodamas E. Masiulis akcentavo nenorintis spekuliuoti.

„Jei kažkas būtų praeityje kitaip, tai ateitis visada būtų kitokia. Nematau prasmės sakyti, kas būtų, jei būtų“, – sakė buvęs politikas.

E. Masiulio nuomone, tai nėra esminis dalykas.

Raimondas Kurlianskis ir Eligijus Masiulis

„Pats sprendimas sudaro arti 600 lapų. Esminis dalykas yra tai, kad pinigų perdavimo fakto niekas neneigė – aš nuo pat pirmos akimirkos sakiau, kad aš tuos pinigus pasiskolinau iš Raimondo. Lygiai taip pat Raimondas neneigė, kad jis juos man davė, bet visa bėda buvo tai, kad prokurorai, kurdami šią bylą, konstruodami kaltinimus, bandė iš mūsų ankstesnių įrašytų pokalbių pritempti priežastis, dėl ko tie pinigai galėjo būti duoti“, – teigė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)