Prie Palangos socialdemokratų būstinės, kurioje įsikūręs kandidato į Seimą rinkimų štabas, D.Paluckas šaligatvį nudažė geltonai. Paaiškėjo, kad kurorto politikas Kelių eismo taisyklėse numatytą ženklinimą įrengė savavališkai ir už tai buvo nubaustas 50 litų administracine bauda.

Palangos tarybos narys teisinosi tik atnaujinęs išblukusią čia anksčiau buvusią geltoną liniją. Iš pradžių D.Paluckas teigė tokiu būdu norėjęs padėti tame pačiame pastate gyvenantiems žmonėms, kurių automobiliams statyti trūksta vietos. Tačiau vėliau politikas pripažino, kad per 10 metrų ilgio šaligatvį geltonai pažymėjęs prie partijos skyriaus būstinės siekė rezervuoti vietą ir savo mašinai.

Socialdemokratų partijos Palangos skyriaus pirmininkas aiškino, kad atvažiavę į būstinę jis ir jo bendražygiai dažnai neturi kur statyti automobilių, nes prie gatvės įrengtas stovėjimo vietas okupuoja poilsiautojai.

Anot dienraščio, horizontalus šaligatvio ženklinimas geltonos spalvos linija prilygsta kelio ženklui "Sustoti draudžiama", todėl prie D.Palucko geltonai žymėto šaligatvio galėtų stovėti tiktai neįgaliųjų ženklu pažymėtas automobilis.

Palangos savivaldybės Saugaus eismo komisija nebuvo gavusi politiko prašymo prie socialdemokratų būstinės kelkraštį pažymėti geltona spalva.

Palangos policijos komisariate D.Paluckui buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas už savavališką techninių eismo priemonių įrengimą.

Už šį pažeidimą įstatymas numato baudą nuo 100 iki 500 litų. Palangos politikui buvo skirta pusė minimalios baudos – 50 litų, jeigu jis ją sumokės per 10 dienų.

Be to, tarybos narys įpareigotas artimiausiu metu neteisėtą gatvės ženklinimą panaikinti