Nuo 1985 metų Palangoje policininku dirbančio LR ITĮPS skyriaus vadovo Rimo Pociaus teigimu, pareigūnams, dirbantiems viešosios ir kriminalinės policijos padaliniuose vasaros poilsis yra tik svajonė. Kartu su šeimos nariais mėgautis vasara jie gali tik išėję į užtarnautą poilsį.

Vasarą Lietuvos kraštovaizdžius palangiškiai gali pamatyti tik laikraščių nuotraukose ar televizijos ekrane.

Pareigūnų prašymu Profesinė sąjunga dar šių metų kovą kreipėsi į Policijos generalinį komisarą prašydama spręsti susiklosčiusią situaciją. Generalinio komisaro pasirašytame rašte profesinei sąjungai teigiama, jog „pareigūnams atostogos nesuteikiamos dėl padidėjusio darbo krūvio“.

Liepos 11 dieną turinčiame vykti LR ITĮPS vadovų susitikime su Lietuvos policijos vadovu Vytautu Grigaravičiumi, Profesinės sąjungos ketina pateikti siūlymą, kurį įgyvendinus Palangos pareigūnai bent po dvi savaites galėtų ilsėtis vasarą.

Profsąjungos teisininkų teigimu, pagal įstatymus darbdavys atostogas privalo suteikti pagal iš anksto patvirtintą ir šalių suderintą grafiką eilės tvarka.

Įstatymas nenumato, kad sudaroma eilė galėtų savaime būti nutraukiama dėl darbo viename ar kitame regione. Tai įmanoma tik tokiu atveju, jei darbuotojai ir darbdavys tarpusavyje susitaria, tuo tarpu Palangos pareigūnų nepritarimas tokiai tvarkai byloja apie vienasmenius vadovų veiksmus.

Tokiu būdu policijos vadovai, sudarantys atostogų grafikus ir departamento pareigūnai šiai tvarkai pritarantys, nepagrįstai diskriminuoja Palangos policininkus dėl vietovės, kurioje jie dirba, kita vertus darbuotojų atstovų nuomonės ignoravimas pažeidžia socialinės partnerystės principus, įtvirtintus darbo įstatymuose.

Susitikime su generaliniu komisaru tikimasi surasti būdą, kuriuo tarybinės milicijos ideologų įtvirtintą tradiciją pakeis sprendimai, pagrįsti Lietuvos įstatymuose įtvirtintais principais.