Iki tol, pasak kalbėjusiųjų, jie atskrendančių keleivių patikrą vykdė neturėdami apsauginių kaukių, dėvėdami medvilnės pirštines.

Penktadienį išdalinti respiratoriai, guminės pirštinės. Tiesa, dezinfekcinio skysčio yra pakankamai, patalpos, pasak kalbėjusiųjų, valomos papildomai.

Oro uostų administracija stebisi ir neigia tokius pareiškimus. Kaip teigiama bendrovės atsiųstame pranešime Delfi, apsaugos priemonės darbuotojams dalinti pradėtos dar sausio mėnesio pabaigoje.

„Visiems Lietuvos oro uostų darbuotojams tiek vidinės komunikacijos priemonėmis (intranete), tiek gyvų susitikimų metu jau nuo sausio mėnesio pabaigos buvo periodiškai teikiama informacija apie koronaviruso rizikos valdymą ir darbuotojų saugaus elgesio taisykles, rekomendacijas. Tai buvo daroma ir tikrai bus tęsiama visuose Lietuvos oro uostuose kartu su Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistais, iš kurių gaunama patvirtinta informacija bei veikimo būdus ir asmeninę apsaugą.

Asmens apsaugos priemonių Lietuvos oro uostų darbuotojai turi ir turėjo visuose filialuose – visos šios priemonės buvo rekomenduojamos pasiimti ir dėvėti tada, kai atliekamas darbas pagal specifiką yra susijęs su padidinta koronaviruso rizika: tiesioginiu, artimu ir ilgesniu laiko prasme kontaktu su iš padidintos rizikos atvykstančiais keleiviais. Asmens apsaugos priemonių oro uostų darbuotojams tikrai šiuo metu užtenka.

Primename, kad visos oro uostų patalpos jau kurį laiką yra valomos dezinfekcinėmis priemonėmis žymiai dažniau. Patalpose taip pat yra darbuotojams skirto dezinfekcinio skysčio. Tiek dėl keleivių, tiek dėl darbuotojų karantino – taikomos tos pačios oficialių institucijų rekomendacijos, taip pat nuolat bendraujame su NVSC specialistais, kurie teikia rekomendacijas papildomai“, - teigiama Lietuvos oro uostų bendrovės atsiųstame pranešime.

„Į uostą gal ir atvežė, tačiau jų niekas mums nedalino”, - atremia tokius bendrovės administracijos žodžius darbuotojai.

Palangos oro uosto darbuotojai ypač sunerimo, kai žiniasklaidoje pasirodė pranešimai apie 50 metų amžiaus moteriai diagnozuotą koronavirusą.

Lietuvė, kaip jau dabar žinoma, kovo 9 d. iš Ispanijos užsakomuoju lėktuvo reisu parskrido būtent per Palangos oro uostą.

Iš Tenerifės moteris su vyru į Lietuvą skrido per Barseloną (Ispanija). Šiuo metu moteris gydoma Klaipėdos universitetinėje ligoninėje.

Tačiau oro uostų administracija sako, kad minėto skrydžio keleiviai neturėjo kontaktų su oro uosto darbuotojais.

„Minimo užsakomojo skrydžio atveju – Ispanija dar nebuvo įtraukta į rizikingų teritorijų sąrašą, todėl papildoma šio skrydžio keleivių patikra Palangos oro uoste nebuvo atliekama. Visi keleiviai iš oro uosto patalpų išėjo be kontakto su oro uosto darbuotojais“, - teigia oro uostų bendrovės atstovas Tadas Vasiliauskas.

„Skrydis buvo naktį. Net ir užsakomuosius skrydžius pasitinka antžeminio aptarnavimo tarnybos, viešojo saugumo, pasienio tarnybos, muitinės pareigūnai. Tačiau mūsų iki šiol net neinformavę, per kurią pamainą parvyko užsikrėtusi moteris. Taip pat iki šiol nei vienas darbuotojas netinkrintas dėl galimo užkrato, nekarantinuotas”, - sakė Palangos oro uosto darbuotojai.

Šeštadienį Lietuvoje patvirtintas dar viena susirgimo koronaviruso atvejis Klaipėdos apskrityje. Jaunas vyras grįžo užsikrėtęs iš Danijos.

Iš viso Lietuvoje iki šeštadienio vidurdienio koronavirusas patvirtintas 7 asmenims.