„Rasti, kur pigiau ir gerai – ypatinga lietuvių aistra ir gabumas. Jei kažkur pradeda telktis jūsų tautiečiai, žinok, kad už teisingą kainą galima gauti neblogą kokybę“, - DELFI juokavo Latvijos pajūryje sutiktas vietinis gyventojas.

Tai patvirtino ir Ventspilio informacijos centro vadybininkė Inga Aulumane, pridurdama, jog mažai savo pajūrio turintys lietuviai mėgsta poilsį Latvijoje, juolab ruože tarp Šventosios iki Ventspilio gyventojų tankumas itin mažas – viename kvadratiniame kilometre gyvena tik 5,5 žmogaus.

Pramogų nepasigedo

Absoliučia ramybe Ventspilio paplūdimyje džiaugęsi Fraja ir Konstantinas iš Vokietijos Brėmeno miesto DELFI sakė čia atvykę atostogoms. „Žadame pakeliauti po visas Baltijos šalis. Rytoj suksime į Lietuvą“, - sakė vaikinas.

Ventspilis porai patiko, nes mažas, ramus miestas, kuriame ne per daug turistų. Paklausti, ar yra ką veikti, jaunuoliai sakė, kad ne linksmintis čia atvažiavo, o pasižvalgyti, ramiai pabūti, pasivaikščioti, gal aplankyti kelis muziejus ir tuomet tęsti savo kelionę toliau.

Kalbėdami apie kainas svečiai iš Vokietijos pastebėjo, jog maistas pakankamai pigus, o apgyvendinimas – normalus.

„Pas mus labai daug žmonių atvažiuoja su šeimomis, nes daug patrauklių pasiūlymų vaikams: vandens pramogų parkas, nuotykių parkas, vandens pramogos prie jūros, yra du nemokami vaikų miesteliai ir žinoma, mūsų nuostabus, puikiai įrengtas pliažas“, - Ventspilį gyrė centrinio informacinio centro vadybininkė, pridurdama, jog, kaip sako patys lietuviai, jiems čia pigiau, negu Lietuvoje, dėl apgyvendinimo ir turistinių objektų kainų.

Atvykusieji į Ventspilį visą informaciją gali gauti nemokamai, lietuvių rusų, anglų ir kitomis kalbomis. „Mes visi galime kalbėti ir angliškai, ir rusiškai, bet vis dėlto, patogiau skaityti gimtąja kalba“, - mano I. Aulmane.

Ilsėjosi beveik 36 tūkst. Lietuvos piliečių

Pasak DELFI pašnekovės, pernai Ventspilyje pabuvojo beveik 36 tūkst. Lietuvos piliečių, pasilikusių nakvynei. 2002 metais, kai poilsiautojai buvo pradėti skaičiuoti, šiame Latvijos kurorte su nakvyne ilsėjosi 418 lietuvių. 2003 metais mūsų šalies poilsiautojų skaičius išaugo iki 1500.

„Kasmet daugėjo žmonių, kurie Ventspilį įvertino kaip malonią vietą atostogauti, todėl čia atvykstančių ir nakvojančių žmonių skaičius nuolat auga. Prognozuojame, kad šiemet dar 5-6 proc. paaugs“, - sakė ponia Inga.

Važinėdama į tarptautines parodas ji pastebi, jog Lietuvoje, Estijoje, Rusijoje naujoji karta nebeturi sentimentų daug metų populiariausio Latvijos kurorto statusą turėjusiai Jūrmalai. Vis daugiau žmonių nori atostogauti prie jūros ir be šurmulio. „Latvijoje yra net toks šūkis - „Atostogaukite be šurmulio“, o Jūrmala vis dėlto, šurmulys, aukštos kainos, klubai ir visa kita“, - pastebėjo I. Aulmane.

Planetariume - lietuviškai įgarsinti filmai

Paklausta, ką šiemet naujo ir dar nematyto Ventspilis pasiūlys poilsiautojams, informacijos centro vadybininkė kvietė aplankyti įspūdingą skaitmeninę ekspoziciją Livonijos pilies antrajame aukšte. Taip pat verta pasižiūrėti naujus filmus planetariume, juolab, kad jie įgarsinti ir lietuviškai.

Taip pat dėmesio verti naujieji atrakcionai, kurie buvo atidaryti praėjusiais metais, o šiemet – patobulinti. Vaikus džiugins naujienos Nuotykių parke.

Prakalbus apie vaikų priežiūros paslaugą Ventspilyje, informacinio centro specialistė sakė, jog buvo bandymų tokią tarnybą steigti, tačiau idėja nepasiteisino: „Kreipdavosi mažai klientų. Tikriausiai žmonės, atvažiuojantys ilsėtis su šeima, nori patys būti su savo vaikais“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (265)