„Į suvažiavimą atvykau tik kaip miesto meras, kurio tikslas – pasveikinti naujai besikuriančią politinę partiją. Manau, kad metas pereiti prie naujos politinės kultūros ir mažinti politinę bei visuomenės priešpriešą. Kiekvieno miesto vadovas privalėtų pasveikinti jo mieste vykstančių renginių dalyvius. Manęs tikrai čia niekas nekvietė ir tapti naujos partijos narių neįkalbinėjo. Esu 20 metų konservatorių partijos narys ir savo pažiūrų neketinu keisti“, - „Delfi“ prisipažino Š. Vaitkus.

Šiuo metu Palangos Koncertų salėje vykstančiame partijos „Demokratai vardan Lietuvos“ suvažiavime dalyvauja beveik 3000 partijos steigėjų iš visos Lietuvos.

Įteikė A. Butkevičiui ir S. Skverneliui apdovanojimus už nuopelnus kurortui

Palangos meras, konservatorius Šarūnas Vaitkus šeštadienį vykstančiame Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ steigiamojo suvažiavimo renginyje už nuopelnus kurortui apdovanojo ekspremjerus Saulių Skvernelį ir Algirdą Butkevičių. Pasak Š. Vaitkaus, abu šie partijos „Vardan Lietuvos“ steigėjai stipriai prisidėjo prie Palangos klestėjimo ir sėkmės.

„Yra trys premjerai, jau dabar buvę premjerai, kuriems noriu padėkoti išskirtinai. Tai yra Andrius Kubilius, Algirdas Butkevičius ir Saulius Skvernelis“, – Palangos Koncertų salėje šeštadienį vykstančiame Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ steigiamojo suvažiavimo renginyje sakė Š. Vaitkus.

„Labai džiaugiuosi, kad nauja politinė jėga savo gimtadienį pasirinko Palangą – didžiausią Lietuvos kurortą“, – teigė meras prieš įteikdamas apdovanojimus A. Butkevičiui ir S. Skverneliui.

„Noriu palinkėti, ko šiuo metu stinga, tai aukštos politinės kultūros. Ne politinės partijos valdo Lietuvą, Lietuvą valdo politinėse partijose esantys žmonės. Kokias tie žmonės širdys turės, kaip jie tarnaus – tai yra pagrindinis dalykas. Linkiu didžiulės pagarbos ir žmogiškumo“, – sveikinimo kalboje sakė Š. Vaitkus.

Šeštadienį Palangoje vyksta Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ steigiamasis suvažiavimas. Suvažiavimo metu ketinama išrinkti partijos pirmininką, 8 pirmininko pavaduotojus, 29 valdybos narius, po 6 Etikos ir skaidrumo komisijos bei Kontrolės komisijos narius. Pirmojo partijos pirmininko kadencija truks 3 metus. Skelbiama kad, dėl šio posto ketina varžytis trys politinės jėgos steigėjai – Seimo nariai S. Skvernelis ir Vytautas Bakas bei Lazdijų rajono merė Ausma Miškinienė.

Naujos steigiamos politinės jėgos atstovų teigimu, „Vardan Lietuvos“ steigėjais užsiregistravo daugiau kaip 3,3 tūkst. žmonių. Lietuvos įstatymai numato, kad norint įkurti partiją reikia ne mažiau kaip 2 tūkst. asmenų.