„Dar viena nekokia žinia, – socialiniuose tinkluose pasidalijo Palangos meras trečiadienį. – Informuojame, kad 2020-03-31 NVSC Palangos skyriuje gautas pranešimas apie nustatytą koronaviruso infekciją.

Asmuo (Palangos gyventojas) ilgą laiką (ir dabar) buvo gydomas Klaipėdos universitetinės ligoninės slaugos skyriuje. Pirminiais duomenimis, šeimos nariai per pastarąsias 14 dienų artimai nebendravo. Kontaktavo tik ligoninės personalas. Vykdomas epidemiologinis tyrimas, duomenys tikslinami.“

Klaipėdos universitetinės ligoninės vyr. gydytojas Vinsas Janušonis patikslino, kad palangiškis buvo gydomas Akių ligų skyriuje, kur jau ne vieną dieną žinoma situacija apie ligos židinį.

Pacientai buvo stebimi ir perkelti į Infekcinio skyriaus palatas. Dviem iš tokių ligoninės pacientų kovo 31-ą dieną buvo patvirtinti COVID-19 atvejai. Vienas jų – Š. Vaitkaus minimas palangiškis.

V. Janušonis „Delfi“ patikslino, kad per parą uostamiestyje iš viso nustatyta 18-ka atvejų.

„Per parą iš viso nustatyta 18-ka atvejų, 10 jų – iš mobiliųjų punktų. Dalis gydomi namuose, keletas pas mus paguldyta. Šiuo metu turime 51 sergantįjį. Smagūs skaičiai kalbant apie tuos, kurie jau išrašyti, tokių yra septyni“, – paskutinėmis žiniomis pasidalijo V. Janušonis.

Šiuo metu tarp tiriamųjų Klaipėdoje yra ir du medikai. Kol kas jų būklė stebima, tačiau COVID-19 tyrimų atsakymų dar teks palaukti.

Dėl ligos protrūkio Klaipėdos universitetinėje ligoninėje ir šalia esančioje Jūrininkų ligoninėje uždaryta per dešimt skyrių.