Ar teisėtai vykstama į kurortą, bus tikrinama penkiose vietose: Palangoje Kretingos gatvėje, Nemirsetoje, ties Oro uostu, ties Darbėnų keliu bei Šventojoje.

Paklaustas, ar judėjimo kontrolės postai veiks ištisai visas 17 dienų, komisaras teigė, jog tai bus sprendžiama atsižvelgiant į situaciją. „Dabar esame aptarę, jog postai ties įvažiavimais į miestą tikrai bus šį savaitgalį, dėl ateinančios savaitės spręsime po šio savaitgalio – gal postai išliks, gal jie bus tik tam tikromis valandomis, kai yra didesni judėjimo srautai“, – kalbėjo Palangos policijos vadas.

„Kaip minėjau, draudimas įsigalioja nuo šio vidurnakčio. Vadinasi, tie, kurie neturi teisės būti Palangoje po vidurnakčio, čia būti negali. Jei atvykote į Palangą šiandien, geriau iki 24 val. išvažiuokite, kitaip tapsite „nelegalais“ ir galite būti nubausti“, – „Vakarinei Palangai“ komentavo komisaras.

DELFI primena, kad penktadienio rytą ministrų kabinetas dėl vis augančio naujų atvejų skaičiaus ir viruso atmainų keliamos grėsmės karantiną nusprendė griežtinti – jau nuo šio šeštadienio iki Velykų savaitgalio pabaigos bus grąžinti judėjimo ribojimai visoje šalyje.

Karantiną Vyriausybė pratęsė visam balandžio mėnesiui.

Taip pat, atsižvelgiant į tai, kad yra pratęsiamas karantino režimas, kad epidemiologinė situacija šalyje pablogėjo, kad yra stebimas koronaviruso viruso mutacijų plitimas, kad artėja šventinis laikotarpis, kai galimas padidintas asmenų judėjimas tarp savivaldybių ir dėl to kyla didesnė kontaktų rizika, siūloma nustatyti asmenų judėjimo tarp savivaldybių ribojimą laikotarpiu nuo 2021 m. kovo 27 d. 00:00 val. iki 2021 m. balandžio 6 d. 24:00 valandos.

Siūloma leisti judėjimą tik tarp „žiedinių“ savivaldybių ir esant kitoms svarbioms priežastims.

Savo ruožtu policijos generalinis komisaras Renatas Požėla išskyrė prioritetus, kam pareigūnai skirs didžiausią dėmesį.

„Aiškus prioritetas bus kurortinėms vietovėms, lygiai taip pat ir būriavimuisi viešose vietose, nes matome tendencijas, kad asmenys vis tik neatsakingai elgiasi, besibūriuodami viešose vietose, ypatingai kalbu apie jaunimą. Bus atkreiptas dėmesys į prekybos centrų aikšteles ir kitas vietas“, – teigė jis.

Komisaras kreipėsi į visuomenę, ragindamas būti sąmoningais, susilaikyti nuo vakarėlių privačiose erdvėse ir apie tokius atvejus pranešti policijai.

„Principas tas pats – policija atvažiuos ir išvažiuos tik tada, kai būsime įsitikinę, kad vakarėlis nutrauktas. Ir, aišku, protokolai visiems vakarėlio dalyviams“, – pažymėjo R. Požėla.

Kaip skelbta, judėjimas žiedinėse savivaldybėse išlieka galimas, tad pareigūnai, R. Požėlos teigimu, srautus kontroliuos prie žiedinių savivaldybių ribų.

„Planuojame šią savaitę dirbti naudojantis savo pajėgumais, o dėl ilgojo Velykų savaitgalio kreipsimės į mūsų socialinius partnerius – tiek vidaus reikalų, tiek kariuomenės struktūras ir prašysime jų pagalbos“, – akcentavo policijos generalinis komisaras.

Sustabdžius be priežasties judančius asmenis, pirmiausia, kaip atkreipė dėmesį R. Požėla, klausimą bus bandoma išspręsti geranoriškai.

„Jeigu vis dėlto bus piktybiškumas, žmonių bandymas piktnaudžiauti, apgaudinėti, tokiu atveju, deja, teks taikyti administracinių nuobaudų politiką“, – kalbėjo jis.

Matonis: kurortuose nakvynę rezervavę ir iki vidurnakčio atvykę žmonės galės pasilikti

Palangoje ar kituose kurortuose būstą ar kambarį viešbutyje rezervavę ir iki vidurnakčio atvykę žmonės galės pasilikti, sako Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Anot jo, jei žmonės atvyks į Palangą iki naujo tvarkos įsigaliojimo ir turės jų viešnagę patvirtinančius dokumentus, jie kurorte galės būti.

„Jei įvažiuoji iki dvylikos ir kitą dieną, savaitgalį turi įrodančius dokumentus, tai viskas tvarkoje“, – BNS penktadienio popietę sakė Policijos departamento atstovas.

Jis pabrėžė, kad nuo šeštadienio naujai atvykstantiems žmonėms į Palangą nebebus leidžiama įvažiuoti, nepaisant to, ar jie bus iš anksto rezervavę apgyvendinimo paslaugą, ar ne.

Siekiant sustabdyti COVID-19 plitimą Vyriausybė penktadienį nusprendė iki balandžio 6 dienos atnaujinti judėjimo tarp šalies savivaldybių draudimą. Jis įsigalioja šeštadienį. Išimtys galioja tik žiedinėms savivaldybėms. Kitur kirsti savivaldybių ribas galimas dėl darbo ar kitais svarbiais tikslais.

Policija sako, kad šalyje veiks mobilūs ir stacionarūs kontrolės postai. Didesnį dėmesį pareigūnai planuoja skirti kurortams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (532)