Palangos turizmo informacijos centro duomenimis, savaitgalį kurorto viešbučiuose laisvų vietų nebuvo, o galimybe ilgąjį savaitgalį praleisti prie jūros žmonės domėjosi dar prieš gerą mėnesį.

Viešbučiai ir svečių namai klientus ilgai viliojo įvairiomis akcijomis ir nuolaidomis. Porelėms, pirkusioms vadinamuosius šventinius paslaugų paketus už kelis šimtus litų, be nakvynės ir maisto, buvo siūlyta įsikurti papuoštuose kambariuose, šventiškai pavakarieniauti, pasilepinti masažu, sauna ir kitais žemiškais malonumais.

Dėl automobilių gausos pakeliui į Palangą vietomis net susidarė spūstys, o pačiame mieste laisvą vietą automobiliui pastatyti rado tik apsukriausieji. Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidento Gintaro Bičiūno teigimu, toks svečių antplūdis verslininkams buvo netikėtas, tačiau labai malonus: "Šių metų šventė už pernykštę buvo geresnė ir pajamomis, ir renginių kokybe. Palangos svečiai per tas dvi dienas suvalgė per 7500 kg stintų!"

Norintieji galėjo nusipirkti ir šviežių agurkais kvepiančių žuvelių, kurių kilogramo kaina svyravo nuo 12 iki 15 litų. Beje, išvakarėse Klaipėdos turguje toks pat kiekis stintų kainavo tik 9 litus.

Ir keptos stintos nebuvo pigios - už vieną žuvelę buvo mokama po 2 litus. Norintieji gardžiavosi stintų žuviene, marinuotomis stintomis, kurias galėjo užgerti karštu medumi saldintu alumi už 7 litus.

J.Basanavičiaus gatvė šurmuliavo kaip vasarą - žmonės plaukte plaukė prie jūros tilto, kur vyko stintų meškeriojimo varžybos. Čia savo meistriškumą įrodinėjo 28 komandos po du dalyvius. Tačiau laimė ištraukti stintą nusišypsojo tik nedaugeliui, o visi kiti nuo kabliukų nuiminėjo nedidukes plekšnes.

Tačiau dėl žvarbaus oro ne žvejai ant tilto ilgiau neužsibuvo - apsisukdavo ir skubesniu žingsniu grįždavo į miestelį, kur jų laukė garuojantys katilai su žuviene, koše ir didžiulės keptuvės stintų.

Netrūko ne tik vaišių. Netoli 7 metrų skulptūros stovinčiame karšto vandens kubile mirko keturi vyrukai, kuriems iki visiškos laimės trūko tik kelių drąsių merginų draugijos. Deja, tokių neatsirado.

Per šventę taip pat vyko valties tempimo, inkaro kilnojimo, greičiausio stintų valgymo varžybos.