Vos įvažiavus į Palangą atvykėlius tradiciškai pasitinka būsto nuomos paslaugų siūlytojai. Tiesa, šiemet jų ieškoti reikėtų aikštelėje, greta degalines, – pagrindinėje gatvėje atsirado ženklas, draudžiantis sustoti automobiliams.

Atvykėlių nekantriai laukia ir verslininkai. Šiemet J. Basanavičiaus gatvėje matyti kur kas daugiau kavinių, užkandinių ir įvairiausių pramogų siūlytojų. Prie kelių kavinių matyti asmenys, kurie kalbina į jas užsukti. Dažniausiai jie siūlo paragauti bene populiariausio pajūryje patiekalo – cepelinų. Jų kaina – nuo 3 iki 3,5 euro.

Mėgstantys tradicinius atostogų užsiėmimus taip pat neliks nuvilti. Pakeliui link pajūrio siūloma už 4 eurus nusifotografuoti su papūga ar smaugliu (su savo fotoaparatu – už 2 eurus), pajūryje – prie laivo.

Visoje Palangoje kvepia ir tradiciniais keptais vafliais. Jų kaina šiemet – nuo 1,20 iki 1,50 euro. Brangesni šiemet pajūryje ir ledai – nuo 0,5 iki 2 eurų.

Tiesa, jau atvykę į Palangą ilgai J. Basanavičiaus g. užsibūti nelinkę. Žmonės būriais traukia į pajūrį.

Oro temperatūra šiuo metu – apie 21 laipsnis, danguje – nė debesėlio.

Paplūdimyje – šimtai žmonių

„Šiuo metu vien mano ruože – nuo tilto iki upelio iki apie 400 poilsiautojų, bet diena tik įsibėgėjo. Visame pajūryje – tūkstančiai žmonių “, – DELFI sakė gelbėtojas Ovidijus.

Anot jo, maudytis jūroje šiuo metu galima, vanduo – šiltas, jo temperatūra – 18 laipsnių. Gelbėtų poste plevėsuoja geltona vėliava. Vaikino žiniomis, jūra ir ryt bus rami, tačiau, įspėja jis, net ir tuomet gali grėsti pavojus.

„Dažniausiai skęsta neblaivūs žmonės. Jei į jūrą asmuo brenda išgėręs, grėsmė nuskęsti pakyla 5 kartus“, – aiškino vaikinas.

Ypatingai jis norėjo įspėti ketinančius ilsėtis Šventojoje, ten šiemet jau skendo 4 žmonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (436)