Paklaustas, kokia jo profesija, vyras džiaugsmingai atsakė, kad yra bomžas.

Jauno vyro palapinėje alkoholio nematyti. Andrius sako, kad ne girtauti į kurortą atvažiavo, o dirbti. Juokauja, kad švarina paplūdimius. Sakė, skardines maišais tempia ir tempia. Be skardinių daugiau nieko neranda, beje, su metalo ieškikliais dirbančiais vyrais ne konkuruoja, o draugauja.

Pasak Andriaus, kai skardinių prirenka maišus, tai ir uždarbis įspūdingas.

„O, Jėzus, sakau, be dviejų štukių aš nedirbčiau.“

Kai kuriems poilsiautojams tai išgirdus, žandikaulis atvimpa. Ne visi ir tikėjo, kad įmanoma tiek uždirbti.

Raseiniškis aiškina, kad dirbti pliaže nelengva, mat didelė konkurencija. Jis parodė, kurie konteineriai jam priklauso.

„Jeigu kas nors iš kitur prieitų, tai aš jau be gailesčio“, – rodydamas kumštį sakė Andrius ir pridūrė, kad kiti kartais ateina jo daužyti su pagaliais.

„Nepasiduodu, viskas dėl skarbonkių.“

Andriaus palapinė pliaže atkreipia gelbėtojų dėmesį. Palangos paplūdimių taisyklės draudžia nakvoti pliažuose, kopose ar priekopėse.

„Mes įspėjame, geranoriškai prieiname prie žmonių, bendraujame, papasakojame, paaiškiname, ir nėra problemų“, – komentavo gelbėtojų vadas Jonas Pirožnikas.

Jeigu pasitaiko piktybinių, kurie nemato, nenori mūsų klausyti, mes kreipiamės į policijos pareigūnus ir jie per prievartą iškeldina“, – pridūrė gelbėtojų vadas.

Gelbėtojai sako, kad Andrius ne vienintelis taip gyvena. Varyti lauk kasmet tenka po kelis paplūdimiuose nakvojančius. Ne tik benamius, bet ir čia besiglaudžiantį jaunimą.

„Buvo ir tokių, kuriuos radome užkastus smėlyje, kažkas turbūt pajuokavo po gero baliaus. Daug išgėrusio alkoholio, būna, ir neranda, tai jis atsigula ir miega kopose. Pasitaiko, kad be kelnių, kiti – be batų. Paskui atsibudęs žmogus nesupranta, kaip čia atsidūrė.“

Raseiniškis neslepia, kad išvarytas iš vieno pliažo ruožo kursis kitame. Prie jūros norėtų praleisti visą vasarą. Andrius tikino, kad pirmą kartą uždarbiavo pliaže, bet tikrai ne paskutinį.