„Kaip informavo Palangos policijos komisariato viršininkas, jie jau planuoja nuo 8 ryto kontroliuoti situaciją ir nuo pat ryto jau bus pastatyti penki postai“, – sako Klaipėdos apskrities VPK atstovė Andromeda Grauslienė.

Palangos meras savo socialinėje faisbok paskyroje ragina verslo atstovus atsisakyti planų priimti atvykėlius iš kitų miestų ir informuoja, kad bus imtasi visų priemonių, kad niekas negalėtų griežtesnio karantino metu „prasmukti“ į Palangą.

„Gerbiami Palangos kurorto apgyvendinimo paslaugų teikėjai,
Vyriausybei apsisprendus griežtinti karantino sąlygas bei apriboti gyventojų judėjimą tarp savivaldybių be būtinų ir objektyvių priežasčių, jau šiandien pasigirsta kai kurių apgyvendinimo paslaugas teikiančių gyventojų bei verslininkų pasvarstymų, neva užsisakiusieji nakvynę viešbutyje ar privačiame apgyvendinimo sektoriuje turėtų ieškoti būdų, kaip „prasmukti“ į Palangą. Motyvuojama tuo, kad apgyvendinimo paslaugų teikimas iš esmės neuždraustas – viešbučiai ir privatus apgyvendinimo sektorius svečius priims“, – praneša Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Meras patikino suprantantis, kad ekonominė situacija yra nelengva ir nežinia dėl karantino trukmės bei ribojimų griežtumo kelia nerimą visiems. Visgi artėjant gražiausioms metų šventėms ragina būti sąmoningais ir nerizikuoti savo ir artimųjų sveikata ir gyvybe.

„Epidemiologinė situacija šalyje yra labai grėsminga. Kasdien tenka skaičiuoti ne tik susirgusius COVID-19, bet ir mirusius nuo šios infekcijos. Ir deja šie bauginantys skaičiai kasdien vis labiau auga.
Pabandyti apeiti draudimus, apgauti įvažiavimą į savivaldybes kontroliuojančius pareigūnus gal ir įmanoma, tačiau ar verta apgaudinėti pačius save? Ar uždarbis, gautas už suteiktą apgyvendinimo paslaugą, atpirks mūsų artimųjų sveikatą ar net gyvybę? Juk plačiai atverdami duris svečiams, kartu atveriame duris grėsmei užkrėsti savo šeimos narius bei mus pačius, – teigia Palangos meras Šarūnas Vaitkus. – Ši infekcija mus puola lyg nematomas priešas – niekad nežinome, kuris apsikabinimas, rankos paspaudimas, kurie pietūs prie bendro stalo taps lemiami mums ar tiems žmonėms, kuriuos labiausiai mylime. Todėl nuoširdžiai gerbdamas JUS visus, prašau – nesistenkime apgauti patys save, būkime sąmoningi ir atsakingi, per šias žiemos šventės neatverkime savo namų ar viešbučių durų svečiams. Šiais metais žiemos šventes tik su pačiais artimiausiais žmonėmis sutikime saugiai, savo namuose. Antraip, pasibaigus kalėdiniam spindesiui bei nuslopus pakilioms emocijoms, po švenčių gali tekti gailėtis dėl labai skaudžių, galbūt nebeatitaisomų pasekmių.