„Apie jį yra rašoma apreiškime Jonui, tryliktas skyrius. Nežinau, kažkodėl taip išėjo, kad tas pasas buvo priimtas būtent rugsėjo 13 d. Apreiškime Jonui tryliktas skyrius, kuriame kalbama apie žvėries ženklą“, – per pamokslą kalbėjo pranciškonas Paulius Vaineikis.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė, pamačiusi lapkričio 21 d. duotą pamokslą, vadino kliedesiais ir priminė, kad jis buvo įdiegtas gegužę. Galimybių pasą įdiegusi ministrė nesutinka, kad tai Biblijoje aprašytas žvėries ženklas.

„Aš iš tikrųjų nežinau, čia gal apie kokį serialą gerbiamas brolis šneka, bet ne apie pandemijos valdymą“, – komentavo A. Armonaitė.

Apskritai su tokiais pamokslais nesutinka.

„Aš nemanau, kad tai yra Dievo mokymas, čia yra kažkokie atskiri pamąstymai“, – teigė ji.

Aušrinė Armonaitė

Pranciškonas P. Vaineikis rengia ir maldos žygius po Kretingą. Meldėsi, kad būtų nugalėta pandemija ir blogis.

„Taip pat, Dieve, atsiprašome už visas klaidas, kurias esame padarę ir įskaudinę tavo meilę“, – taip viename iš žygių kalbėjo jis.

Brolis Paulius moko, kad tie, kurie paklus naudoti „žvėries ženklą“ t. y. naudos galimybių pasą, bus nepriimti į Viešpaties karalystę.

„Žinau, kad kai kurie esame išgąsdinti dėl įsitikinimų, kažkas esate paėmę. Bet perspėju, būkite budrūs. Sako, budėkite ir melskitės, kad kai Kristus ateis, mes neliktume už Dangaus karalystės durų ir kad Viešpats nepasakytų mums: „Eik šalins nuo manęs, nes aš tavęs nepažįstu“, – taip jis pamokslavo tikintiesiems.

Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas Antanas Matulas teigė, kad sunku kažką ir komentuoti, kadangi tai yra „paistalai ir tiek“. Jis pridūrė, kad dvasininkai geriau mokytų doros.

„Turėtų tas žmogus prisiimti irgi tam tikrą atsakomybę, ne vien tik kalbėti tai, kas jam galbūt šauna į galvą“, – tikino politikas.

Antanas Matulas

Savo pamoksle P. Vaineikis dėstė, kad „šio ženklo priėmimas visiškai negarantuoja nei vienam iš mūsų sveikatos, kurią deklaruoja šio pasaulio kunigaikštis per mūsų, sakome, tuos globalistus. Taigi, mano iš karto irgi užduotis, perspėju, mielieji, būkite budrūs, neimkite to ženklo“.

Seimo narė Agnė Širinskienė teigė, kad dvasininkas kalba apie tam tikrą simboliką. Pati, pagal išsilavinimą teisininkė ir teologė, aiškino, kad sveikatos apsaugos ministras su bažnyčių lyderiais turėjo tartis.

„Ne tik katalikų, bet mes turime ir gausias liuteronų, ir stačiatikių, ir sentikių bendruomenes ir su jais šnekėtis dėl vakcinacijos skatinimo“, – sakė ji.

Agnė Širinskienė

Brolis Paulius – ne pirmas nesiskiepyti raginantis dvasiškasis tėvas. Viešvilės kunigas Kęstutis Pajaujis tikinčiuosius mokė velnio neįsileisti.

Arkivyskupas Gintaras Grušas sakė, kad kunigai, pasisakantys prieš skiepus, išsako asmeninę, o ne bažnyčios poziciją. Daug daugiau dvasininkų skiepytis ragina. Pavyzdžiui, brolis Julius Sasnauskas.

„Mes nei vienas šiame pasaulyje negalėtume būti, negalėtume gimti, užaugti, įgyti žinių, pasveikti pagaliau, įveikti sunkumų, jeigu kas nors šalia mūsų neparodytų mums meilės. Dėl to vakcinavimosi klausimas, skiepų klausimas yra artimojo meilės reikalas“, – dar liepos mėnesį kalbėjo irgi pranciškonas J. Sasnauskas.

Popiežius Pranciškus taip pat sako, kad skiepas nuo COVID-19 rodo meilę artimui. Tačiau brolis P. Vaineikis savo skandalingame pamoksle kalbėjo kitaip.

„Skelbiu visoje Lietuvoje, visoje Europos Sąjungoje, visame pasaulyje nepaprastąją padėtį“, – sakė jis.

Primename, kad Pakutuvėnų parapijos mišios išgarsėjo ir praeitų metų pabaigoje. Tada brolis P. Vaineikis pasisakė apie LGBT žmones. Juos išvadino iškrypėliais. Po šių mišių iš Kretingos Pranciškonų gimnazijos kapeliono pareigų brolis buvo atleistas.

Dalintis
Nuomonės