Antradienį buvo surengtos antrosios dvišalės Lietuvos ir Pakistano URM konsultacijos, kuriose aptarti pagrindiniai dvišalio bendradarbiavimo aspektai, problemos ir tolesnės santykių plėtros perspektyvos, pranešė Lietuvos užsienio reikalų ministerija.

Konsultacijose Pakistano atstovai pasiūlė pasirašyti abiejų šalių URM bendradarbiavimo protokolą ir susitarimą dėl vizų režimo panaikinimo diplomatinius bei tarnybinius pasus turintiems Lietuvos ir Pakistano piliečiams. Tokius susitarimus Pakistanas yra pasirašęs su dauguma Europos Sąjungos (ES) valstybių narių.

Pakistano delegacija taip pat išdėstė savo šalies ketinimus Vilniuje įsteigti konsulatą, kuriam vadovautų garbės konsulas.

Savo ruožtu Lietuvos delegacija supažindino Pakistano kolegas su pokyčiais Lietuvoje po įstojimo į ES, pagrindinėmis Rytų ir Vidurio Europos regiono aktualijomis, Lietuvos ekonomikos raida.

Be to, konsultacijose nagrinėtos pagrindinės Pietų Azijos ir pasaulinės problemos, kova prieš tarptautinį terorizmą, Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos reforma, Lietuvos ir Pakistano indėlis į Afganistano atkūrimą.

Pakistano delegacijai vadovavo Pakistano užsienio reikalų ministerijos sekretorius Europos reikalams Ataras Mahmudas (Athar Mahmood), Lietuvos delegacijai - ministerijos sekretorius Dalius Čekuolis. Lietuva ir Pakistanas reguliarias Užsienio reikalų ministerijų konsultacijas rengia nuo 2004 metų. Pernai kovą jos vyko Pakistano sostinėje Islamabade.