Už teisės akto pakeitimus balsavo 79 Seimo nariai, prieš balsavusių nebuvo, susilaikė 14 parlamentarų.

Iki šiol Seimo statutas nustatė, kad parlamento paskirtų valstybės institucijų vadovų, Konstitucijos ir įstatymų numatytų valstybės pareigūnų atleidimo iš pareigų klausimas buvo sprendžiamas slaptu balsavimu. Tačiau, kaip pažymima dokumento aiškinamajame rašte, atleidimas gali būti įvairiais pagrindais: nepasitikėjimo, atsistatydinimo, perėjimo į kitą darbą, išėjimo į pensiją ar kitais.

"Akivaizdu, kad nurodyti pagrindai nėra tapatūs, todėl ir balsavimas dėl atleidimo neturėtų būti vienodas", - teigiama dokumente.

Antradienį priimtomis pataisomis nustatoma, kad Seimo pareigūnų ar valstybės institucijų vadovų, kuriuos skiria Seimas, atleidimo iš pareigų klausimas būtų sprendžiamas slaptu balsavimu daugiau kaip pusės visų Seimo narių balsų dauguma tik nepasitikėjimo atveju.

Tuo tarpu sprendimas dėl Seimo pareigūnų ar valstybės institucijų vadovų atleidimo iš pareigų kitais pagrindais galės būti priimamas atviru balsavimu Seimo posėdyje dalyvaujančių Seimo narių balsų dauguma.

Tačiau Seimas ir toliau slaptai balsuos, kai bus sprendžiami klausimai dėl Konstitucinio Teismo, Aukščiausiojo Teismo teisėjų ir šių teismų pirmininkų, Aukščiausiojo Teismo skyrių pirmininkų paskyrimo ir atleidimo, taip pat dėl pritarimo Apeliacinio teismo teisėjų, šio teismo pirmininko ir skyrių pirmininkų skyrimui arba atleidimui.