Klaipėdos rajonas šį savaitgalį užvers du miestus – Gargždus ir Priekulę. Veiksmus su policijos pareigūnais pradėjome derinti jau savaitės pradžioje, tik premjerui prabilus apie galimą ribojimo judėjimą Velykų savaitgalį“, – pranešė Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Palangos meras Šarūnas Vaitkus taip pat ragina žmones nekeliauti į pajūrį ilsėtis ir lankyti artimųjų.

„Kreipiuosi į kiekvieną palangiškį, šventojiškį, kitų miestų gyventojus, tikėdamasis visų mūsų sąmoningumo – šalyje pratęstas karantino režimas, o šventinį savaitgalį bus ribojamas asmenų judėjimas tarp miestų ir miestelių. Būkime sąmoningi, jauskime atsakomybę net tik už save, bet ir tuos žmones, kuriuos labiausiai mylime – rūpinkimės vieni kitais, atsisakykime bet kokių kelionių, susibūrimų. Primenu, kad karantino laikotarpiu Palangos mieste uždrausta teikti apgyvendinimo paslaugas. Visi griežtai laikykitės šios sprendimo – nepamirškite, kad net tuo atveju, jei kam nors pavyktų nuslėpti nelegalaus patalpų nuomos faktą, apgauti grėsmingojo COVID-19 nepavyks“, – primena Š. Vaitkus.

Neringos savivaldybė taip pat skelbia, kad svečiai per šventes nėra laukiami. Nuo balandžio 10-osios 20.00 val. iki balandžio 13-osios 20.00 val. stabdomas vietinio susisiekimo autobusais maršrutas Nida-Smiltynė ir Smiltynė-Nida. Šiomis dienomis minėtais maršrutais pavėžėjimo paslauga nebus teikiama.

Klaipėdos policijos apskrities policijos vadovas Alfonsas Motuzas sako, kad dalis postų bus stabilūs, dalį keliukų ribos ženklais ir kontroliuos judantys ekipažai.

„Esame numatę 24 postus, 7 jų Klaipėdoje, bet žinome, kad yra daug keliukų, kuriais yra galimas patekimas į centrus“, – sako A. Motuzas.

Policijos vadovas primena, kad jie turi visų saviiziliacijoje esančių asmenų duomenis, tad nors ir bus stengiamasi vengti tiesioginio bendravimo, keliautojau bus akylai stebimi.

„Su treningais į laidotuves nieks nevažiuoja, į vestuves su meškerėmis taip pat“, – sako A. Motuzas.

„Kas norės, ras kokį žvirkelį, keliuką, tad prašymas žmonėms būtų sąmoningais, nes liga tikrai pavojinga, ja užkrėsti galima ir nejaučiant simptomų, tad vyresnio amžiaus žmonės pasveikti maža tikimybė“, – priduria savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Anot administracijos sako, kad kaip ir anksčiau, eismas keltais vyksta, tad žmonės bus pervežami į savo savivaldybes ir tokiam transportui kliūčių judėti nebus.

Meras Vytautas Grubliauskas sako, kad bus stebimas ir judėjimas mariose, taip pat nebus be dėmesio laisvalaikį gamtoje leidžiantys žmonės.

„Postuose nebus „ežių“, eismas bus ribojamas ženklais“, – patikslino V. Grubliauskas.

„Policijos pareigūnai dirbs ir viešose erdvėse, jų pajėgos numatytos atskirai numatytos nei postuose. Turime karštus taškus, tai Palanga, Klaipėda, Neringa, bet yra ir Plateliai ar apylinkės, kur žmonės taip pat eina pasivaikščioti“, – sako A. Motuzas.

Pagalbininkų kontroliuoti žmones, pasak A. Motuzo, išties netrūks. Pasitelkiamos Viešojo saugumo tarnybos pajėgos, karo policija, šauliai ir net ugniagesiai.

Anot Klaipėdos apskrities policijos vadovo, vidutiniškai savaitgaliais tenka rašyti apie 30 protokolų. Bausti policija sako neskubės, tai bus daroma tik tais atvejais, kai žmonės piktybiškai darys pažeidimus, ar nesilaikys privalomos saviizoliacijos.

Postai savo darbą pradės penktadienį nuo 20 valandą ir nepertraukiamai dirbs iki pirmadienio 20 valandos. Planuojama, kad pajūryje kasdien dirbs per šimtą pareigūnų.