„Šiandien, šiuo metu Lietuvoje nusileidžia „Spartanas“ su 6-ių asmenų afganų šeima. KAM pasirūpino ir jų apgyvendinimu“, – feisbuke rašė krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Ministras pasakojo, kad, kai rugpjūčio 15 d. krito Kabulas, po keturių dienų intensyvių pokalbių ir susitikimų su partneriais, aktyvaus Užsienio reikalų, Krašto apsaugos ministerijų, Kariuomenės darbo, afganų vertėjų evakavimo operacijos planas penktadienį pagaliau įgavo konkrečias galimybes ir pradėtas vykdyti.

„ Į Kabulą išsiunčiame mūsų karių komandą afganų evakuacijai. Žodžiu maža šviesa tunelio gale. Didelis dėkingumas Vokietijos, Danijos, JAV, Lenkijos, Ukrainos ir kitų šalių ministrams bei pareigūnams už paramą bei pagalbą. Taip pat ir tiems mažai matomiems KAM ir Kariuomenės atstovams, kurie nežiūrėdami laiko ieškojo ir ieško kelių sėkmei ne tik Kabule. Ir žinoma linkime sėkmės evakuacijos vykdymo komandai. Laikom kumščius, tikimės geriausio, bet situacija nėra paprasta“, – teigė A. Anušauskas.

Nenorėdamas pakenkti operacijai, ministras teigė negalįs komentuoti plačiau.

„Prašyčiau susilaikyti nuo klausimų tol, kol nematysime vykdomos evakuacijos operacijos rezultatų. Turime 10 dienų“, – teigė A. Anušauskas.

Krašto apsaugos viceministras Margiris Abukevičius pasakojo, kad, KAM duomenimis, yra apie trisdešimt vertėjų, kurie yra atsiuntę savo ir savo šeimos narių dokumentus. Su šeimos nariais tai yra apie šimtas asmenų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (520)