„Mes vakar buvom susirinkę, buvo dauguma valdybos narių, regionų vadovų, aptarėme visas problemas. Ir priėmė tokį galutinį sprendimą, sakyčiau, kad net vienbalsiai, kad reikia skubos tvarka kviesti tarybos posėdį. Ir svarstyti dėl gerbiamo Remigijaus Žemaitaičio užimamų pareigų ir ar jis gali būti partijos lyderiu“, – kalbėjo jis.

Šio susitikimo tiksli data bus nuspręsta artimiausia partijos valdybos posėdyje.

Pats R. Žemaitaitis sakė, kad apie kolegų planus jis žino. Jis neslėpė, kad planuoja tikrintis partijoje turimą pasitikėjimą, o jei jo nebebus – trauktis iš partijos pirmininko posto.

„Tikrai žinau, yra aiškiai pasakyta, kad kitą trečiadienį vyksta valdybos posėdis, numatyta ir tarybos posėdžio data, tai galėtų vykti spalio mėnesį, numatomas kongresas gruodžio mėnesį. Jei tokia bus valia, kad taryboje, ar partijos nariai, kurie nepritaria mano idėjoms, mano darbas, kuriuos aš dariau. Tai reikės man pačiam reikės pasitikrinti pasitikėjimą kongrese, kiek aš jo turiu, jei jo nebeturiu, tada natūraliai teks pasitraukti iš partijos pirmininko“, – sakė R. Žemaitaitis.

„Aišku, lemiamas klausimas bus dėl paties manęs, ar mano partijos noras atsinaujinti, keistis, sulauks palaikymo ar ne“, – tvirtino jis.

„Jeigu atsiras žmogus, kuris daugiau skirs dėmesio ir bendraus, tai tikrai į naudą. Gaila, kas šiandien vyksta, gali būti išvaistytas pasitikėjimas ir partijos nebelikti“, – liūdną prognozę pateikė R. Žemaitaitis.

Kol kas nieko nežino

V. Kamblevičius taip pat sakė, kad dar šiandien turėtų susitikti su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininku Ramūnu Karbauskiu. Tačiau jis nežinojo, nei kada, nei kur tai įvyks.

„Sakė, kad lyg tais šiandien, bet aš nežinau“, – sakė jis.

V. Kamblevičius tikino, kad ir apie postus kalbėti kol kas per anksti.

„Kol kas mes absoliučiai nieko nereikalaujam, mums buvo įdomu sužinoti, kokia yra R. Karbauskio pozicija, bet dar jokio kvietimo nesam gavę, aš dar nieko konkrečiai negaliu jums pasakyti“, – tvirtino frakcijos „Lietuvos gerovei“ seniūnas.

„Mūsų tokia nuostata, kad mes dabar turime išgirsti, ką sako R. Karbauskis. Ir mes tada savo frakcijoje spręsime, pritarti, ar ne. Apie postus aplamai šiuo momentu negalvojame“, – tvirtino jis.

„Mes ir buvom, ir dabar galim kalbėti, kad mes pritarsim (buvimui koalicijoje, aut. p.), bet gal iškils, kuriuos pradės diktuoti gerbiamas Karbauskis. Mes turime svarstyti“, – kalbėjo frakcijos seniūnas. Tikslių klausimų, dėl kurių prie koalicijos jie nesijungtų, parlamentaras taip pat nežinojo.

„Nežinau dar, nežinau, ką mums pateiks“, – tvirtino jis. „Mes esame pasiryžę programą vykdyti, čia būtų juokinga, jei mes pradžioje pritarėme, o dabar ne. Mes norime, kad būtų stabili valstybė“, – žurnalistams Seime sakė V. Kamblevičius.

DELFI primena, kad praėjusią savaitę iš „Tvarkos ir teisingumas“ frakcijos išstojo 4 parlamentarai, frakcija tada griuvo. Iš frakcijos išstoję parlamentarai kritiškai vertino dabartinio partijos lyderio R. Žemaitaičio vienasmenę valdymo politiką.