Kartu su meru tokį sprendimą priėmė ir vicemerė Ligita Kazlauskienė, tarybos narė Gražina Jankauskienė bei buvęs Pagėgių tarybos narys Vladimiras Gorodeckis.

Kaip skelbiama partijos pranešime spaudai, apie pasitraukimą iš liberalų gretų politikai informavo partijos vadovybę trečiadienį.

„Liberalų sąjūdžio Valdybos teigimu, informacija apie galimai nepagrįstas tarybų narių veiklos išlaidas Pagėgių savivaldybėje kelia abejones dėl apskaitos skaidrumo ir negali būti ignoruojama. Valdybos teigimu, informacijai pasitvirtinus, tarybos nariams teks grąžinti nepagrįstas išlaidas ir prisiimti atsakomybę. Ši situacija taip pat atskleidžia poreikį aiškiau įstatymiškai reguliuoti tokių išlaidų panaudojimą ateityje“, – rašoma partijos išplatintame rašte.

Partijos atstovai tvirtina, kad susiklosčiusi situacija reikalauja ypatingo dėmesio, todėl jau praėjusią savaitę Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas pavedė Vyriausybės atstovų įstaigai atlikti išsamią analizę visose savivaldybėse ir išsiaiškinti, kaip savivaldybės perkelia naujo Vietos savivaldos įstatymo normas, reguliuojančias Tarybos narių atlyginimus ir išlaidas, į savo savivaldybių reglamentus.

„Gavęs išvadas, komitetas sieks pasiūlyti galimas korekcijas įstatyme arba pateikti aiškesnes gaires įstatymo aiškinimui ir užkirsti kelią panašioms situacijoms“, – teigia liberalas, komiteto pirmininkas Ričardas Juška.

Kaip ELTA pranešė anksčiau, šią savaitę visuomenininkas Andrius Tapinas paskelbė tyrimą, apie Pagėgių savivaldos tarybos narių išlaidas. Jis atskleidžia galimą savivaldybės biudžeto pinigų švaistymą.

Tyrime nagrinėjamos pateikiamos Pagėgių savivaldybės narių kuro išlaidų apyskaitos, čekių nuorašai bei kitos finansinės ataskaitos, už kurias jiems buvo grąžinti pinigai iš savivaldybės biudžeto.

„Beveik neabejotinai perkami fiktyvūs čekiai, prirašinėjami kuro pylimai, pilama į cisternas savo ūkio reikalams, nuomojamos mašinos iš savęs pačių, sau perkami kompiuteriai ir telefonai“, – atliktame tyrime teigia A. Tapinas.

Tyrime pateikiamos mažiausiai 13 Pagėgių savivaldybės narių, tarp jų – ir mero, galimai fiktyvios išmokų avanso apyskaitos. Šiuo metu savivaldybės taryboje dirba 17 politikų.

Kovo mėnesį vykusiuose savivaldybių merų ir tarybų rinkimuose mero kėdę iškovojo savivaldybei iki tol vadovavęs Liberalų sąjūdžio kandidatas Vaidas Bendaravičius, surinkęs 58,83 proc. rinkėjų balsų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją