Su tokiais rezultatais Lietuva pakilo penkiomis pozicijomis į 43 vietą 177 šalių sąraše, pažymi „Transparency International“ Lietuvos skyrius (TILS). Pernai Lietuva šiam tyrime gavo 54 balus ir užėmė 48 vietą iš 176 valstybių.

2013 metais KSI tyrime pirmauja Danija ir Naujoji Zelandija (91 balai), paskutiniai sąraše yra Afganistanas, Šiaurės Korėja ir Somalis (8 balai). Estijos KSI yra 68 balai (28 vieta), Lenkijos – 60 (38 vieta), Latvijos – 53 (49 vieta), Baltarusijos – 29 (123 vieta), Rusijos – 28 balai (127 vieta).

Kaip pažymi TILS panešime, KSI yra vienas iš garsiausių pasaulyje korupcijos suvokimo tyrimų, parodantis, kaip įvairioms pasaulio valstybėms pavyksta kontroliuoti korupciją. Esama padėtis įvertinama konkrečiu skaičiumi šimto balų skalėje nuo nulio iki 100, kurioje 0 reiškia absoliučiai korumpuotą šalį, o 100 – labai skaidrią valstybę. Korupcijos mastą viešajame ir politikos sektoriuose vertina įvairių sričių ekspertai ir verslo lyderiai.

Sergejus Muravjovas
„Nors ekspertai šiemet geriau nei pernai įvertino sąlygas užsienio verslui skaidriai investuoti Lietuvoje, tačiau, lyginant su Vakarų Europa ir Europos Sąjunga, pažangos nepadarėme ir likome 20-je vietoje. Pagal korupciją viešajame sektoriuje Lietuva ir vėl įvertinta gan prastai“, - tyrimo rezultatus komentuoja TILS vadovas Sergejus Muravjovas.