Išnagrinėjus paskelbto Tauragės apylinkės teismo nuosprendžio motyvus dėl 2019 m. gegužės 26 dienos įvykių kaimo turizmo sodyboje Tauragės rajone, Klaipėdos apygardos prokuratūroje priimtas sprendimas jį skųsti apeliacine tvarka.

18 metų jaunuolis teismo buvo pripažintas kaltu dėl pasikėsinimo išžaginti nepilnametę, jos seksualinio prievartavimo ir nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Vaikinui paskirta galutinė 3 metų ir 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, bausmės vykdymą atidedant trejiems metams. Prokuratūra su tokia bausme nesutinka, todėl šiuo metu jau yra rengiamas apeliacinis skundas.

Klaipėdos apygardos teismo prokuratūra prašys panaikinti apylinkės teismo sprendimą dėl paskirtos laisvės atėmimo bausmės vykdymo atidėjimo.

„Teismo sprendime pasigesta įvykdytų sunkių seksualinių nusikaltimų pobūdžio ir pavojingumo analizės, aukos valios palaužimo būdo – brutalaus fizinio smurto, sukėlusio skausmingą ir ilgalaikį aukos sveikatos sutrikdymą, įvertinimo bei argumentų pripažinti kaltininko gailėjimąsi nuoširdžiu, kas turi esminės reikšmės sprendimui ar paskirtos bausmės tikslai bus pasiekti be realaus bausmės atlikimo“, – teigė Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Aurelijus Stanislovaitis.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas 2019 m. metų gegužės 26 dieną, kai kaimo turizmo sodyboje Tauragės rajone buvo sumušta 16 metų mergina. Per pusę metų, kada truko ikiteisminis tyrimas, atliktos trys dešimtys apklausų, kurių daugumoje dalyvavo ir psichologas, atlikta ne viena ekspertizė, surinkti ir išanalizuoti būtinieji duomenys. Bylą 2019 m. lapkritį baigus kaltinamuoju aktu, 17 metų jaunuoliui buvo pareikšti kaltinimai dėl pasikėsinimo išžaginti nepilnametę, jos seksualinio prievartavimo ir nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Kaltinamasis savo kaltę pripažino.