Antroje sąrašo vietoje atsidūrė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, trečioje – Gabrielius Landsbergis, ketvirtoje Laima Andrikienė, penktas – Emanuelis Zingeris.

Kandidatų eiliškumą šeštadienį vykusiame partijos tarybos posėdyje slaptu balsavimu nustatė tarybos nariai. Tačiau prieš balsavimą vykusioje diskusijoje pasigirdo priekaištų dėl politinės patirties neturinčių žmonių kandidatavimo į Europos Parlamentą.

Kaip žinoma, konservatorių gretose visiškai neseniai į politinę veiklą įsijungė dabartinio europarlamentaro Vytauto Landsbergio anūkas Gabrielius. Tiesa, diskusijoje pavardės minimos nebuvo.

Buvęs užsienio reikalų minsitras Audronius Ažubalis sakė, kad partija iki šiol neturi aiškios tvarkos atrenkant kandidatus. Pasak jo, 2009 m. priėmus Lisabonos sutartį Europos Parlamentas tapo ne „dramblių kapinėmis" ar pensijon išėjusių politikų poilsio vieta, o „dramblių ringu" bei Europos Sąjungos politinių kovų centru.

„Kaip matote, Europos Parlamentas nėra stažuotojų ar ateities politikų kalvė. Jų vieta kietose savivaldybių varžybose, kovoje į Seimą. Štai kodėl šiandien mūsų priimti sprendimai, kas turi atstovauti Lietuvai, esminiai. Ar atstovaus tie, kas turi dar mokytis, įgauti politinės patirties ir tarptautinio svorio, ar tie, kurie daugiau mažiau tai turi", - teigė A. Ažubalis.

1. Saudargas Algirdas
2. Morkūnaitė-Mikulėnienė Radvilė
3. Landsbergis Gabrielius
4. Andrikienė Laima Liucija
5. Zingeris Emanuelis
6. Masiulis Kęstutis
7. Bilotaitė Agnė
8. Vidžiūnas Arvydas
9. Pupinis Edmundas
10. Aleknaitė-Abramikienė Vilija
11. Jonuška Alfredas
12. Abramavičius Arnoldas
13. Jarmolenko Vladimir
14. Dautartas Julius
15. Šimėnas Jonas
16. Juozapaitis Vytautas
17. Bacevičius Vaidotas
18. Skaistys Audrius
19. Leleiva Žilvinas
20. Žilinskas Rokas
21. Pečeliūnas Saulius
22. Rutkauskas Gvidas
23. Podolskaitė Violeta
24. Venckūnas Vytautas
25. Duobaitė-Bumbulienė Rasa
26. Sugintas Antanas
27. Stanslovas Vytautas
28. Jurkevičius Evaldas