Antrajai kadencijai perrinkta prezidentė Dalia Grybauskaitė rinkimams išleido 350 tūkst. litų, kuriuos paaukojo rėmėjai, BNS sakė rinkimų štabo vadovas Romas Švedas.

Socialdemokratų rinkimų štabo vadovas Gintautas Paluckas informavo, kad kandidato į prezidentus Zigmanto Balčyčio rinkimų kampanija kainavo 2,3 mln. litų, partijos rinkimų į EP išlaidos sieks dar apie 800 tūkst. litų. Socialdemokratai, pagal rinkimų rezultatus viena dešimtąja procento atsilikę nuo konservatorių, turės dvi vietas EP, tad viena vieta jiems kainuos 400 tūkst. litų. Į EP dirbti vyks didžiausią rinkėjų pasitikėjimą pelnę Vilija Blinkevičiūtė ir Zigmantas Balčytis.

Tiek viena vieta EP kainavo ir konservatoriams. Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) vadovas Andrius Kubilius tvirtino, kad partijos išlaidos siekė 800 tūkst. litų. Rinkėjų valia į EP išrinkti Gabrielius Landsbergis ir Algirdas Saudargas.

„Tvarkos ir teisingumo“ partija, taip pat gavusi du mandatus EP, išleido daugiau kaip 2 mln. litų, sakė partijos rinkimų štabo vadovas Kęstas Komskis. Jei antruoju sąraše išrinktas Valentinas Mazuronis nepersigalvos ir neužleis savo vietos partijos kolegai Petrui Gražuliui, jis dirbti į EP vyks kartu su partijos lyderiu Rolandu Paksu.

Kaip informavo Darbo partijos atstovai, iš viso EP rinkimams išleista apie 1 mln. litų - tiek kainavo partijos įkūrėjo Viktoro Uspackicho vieta Briuselyje. Kandidato prezidento rinkimuose Artūro Paulausko štabo vadovas Viktoras Fiodorovas tvirtino, kad prezidentinei rinkimų kampanijai „darbiečiai“ išleido dar apie 1 mln. litų.

Milijono išlaidų ribą peržengė ir vieną vietą EP gavę liberalai - Liberalų sąjūdžio rinkimų štabo vadovas Raimondas Imbrasas BNS tvirtino, kad rinkimams buvo išleista apie 1 - 1,2 mln. litų. Tad Antano Guogos bei Petro Auštrevičiaus vietos EP kainavo po 500-600 tūkst. litų.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos vadovas Valdemaras Tomaševksis tvirtino, kad jo prezidento kampanijai buvo išleista 400 tūkst. litų, dar tokia pat suma, anot jo, skirta ir LLRA bei Rusų aljanso koalicijos rinkimams į EP. V.Tomaševskis vienintelis iš partijos ir pateks į EP.

Taip pat vietą EP užsitikrinusios Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis BNS tvirtino, kad 400 tūkst. išleista partijos deleguoto kandidato į prezidentus Bronio Ropės rinkimams, dar apie 250 tūkst. litų - Europos Parlamento rinkimų kampanijai. R.Kartbauskis pirmadienį sakė siūlysiantis savo vietą partijos kolegai, Ignalinos merui Broniui Ropei.

Nė vieno mandato EP negavusios partijos rinkimams išleido nuo keliasdešimties iki kelių šimtų tūkstančių litų.

EP rinkimams Lietuvos žaliųjų partija išleido 60 tūkst. litų, dar 40 tūkst. litų išleista prezidentinei kampanijai, BNS tvirtino partijos vadovas Linas Balsys.

Kaip tvirtino Julius Panka, jo vadovaujama Tautininkų sąjungos išlaidos rinkimams sieks apie 40-50 tūkst. litų.

Artūro Zuoko rinkimų štabo vadovas Miroslavas Monkevičius informavo, kad A.Zuoko prezidento rinkimų kampanija atsiejo apie 600 tūkst. litų. Liberalų ir centro sąjungos išlaidos šiuose rinkimuose, kaip informavo partijos finansininkas Arnoldas Ramanauskas, siekė apie 350 tūkst. litų.

Lietuva šią kadenciją turės 11 vietų Europos Parlamente.