„Pakistane nužudyto alpinisto E. Markšaičio palaikai lėktuvu iš Islamabado į Vilnių preliminariai bus išskraidinti šį penktadienį, birželio 28 dieną. Atvykimo laikas kol kas neaiškus, nes numatomas skrydis su tarpiniais sustojimais Charkove (Ukraina) ir Bratislavoje (Slovakija)", - teigia Alpinizmo asociacija.

Planuojama, kad tuo pačiu reisu grįš ir Saulius Damulevičius, kuris šiuo metu Islamabade rūpinasi kalnuose likusių daiktų surinkimu ir pargabenimu į Lietuvą.

URM išplatintame pranešime primenama, kad antradienį buvo kreiptasi nota į Pakistano URM dėl žuvusiojo alpinisto palaikų pargabenimo ir antrojo Lietuvos piliečio saugaus grįžimo į tėvynę užtikrinimo.

„Pagal šiandien iš Pakistano URM gautą neoficialią informaciją, žuvusiojo alpinisto palaikai į Vilnių bus pargabenti Pakistano lėktuvu. Svarstomos dvi alternatyvios datos: birželio 28–29 (dviejų dienų skrydis) arba birželio 27 d. (vienos dienos skrydis). Grįžti šiuo lėktuvu turėtų būti sudaryta galimybė ir antrajam Lietuvos alpinistui. Pakistano URM taip pat informavo, kad išsiųstas sraigtasparnis pargabenti kalnuose likusius alpinistų asmeninius daiktus ir įrangą", - rašoma URM pranešime.

Po teroristinio išpuolio susidariusią padėtį, pagalbos teikimą nukentėjusiems, tolesnį dvišalio bendradarbiavimo, ypač saugumo srityje, plėtojimą numatoma aptarti per birželio 27 d. numatytą Lietuvos ambasadoriaus Turkijoje Kęstučio Kudzmano susitikimą su Pakistano prezidentu, kuriam jis įteiks skiriamuosius raštus.