Penkis mėnesius Kėdainiuose ir apylinkėse su šunimis, dronais ir kitais būdais visi ieškojo gegužę iš namų išėjusios ir negrįžusios devyniolikmetės Viktorijos. Antradienį, įtariama, kad merginos kūnas rastas Smilgos vandenvietėje. Merginą surado Kėdainių vandenų darbuotojas.

„Jau kai baigėme darbą, reikėjo paleisti ir išbandyti tą siurblį prie to namuko, nuėjome ir už to namuko, šlaite pamatėme. Pagalvojau, kad taip kas kabo“, – sakė „Kėdainių vandenų“ darbuotojas Gediminas Kavaliauskas.

Kūnas jau buvo irstantis, darbuotojas sako net nesupratęs, kad ten žmogus.

„Kolega paskambino 112, man pradėjo kojos linkti per kelius, tai toks vaizdelis ten buvo“, – teigė G. Kavaliauskas.

Kūnas rastas keli šimtai metrų nuo namų, kuriuose mergina gyveno su seneliais. Ši vandenvietė nėra nuošali ar neprieinama.

„Šiaip ta vandenvietė yra šienaujama, prižiūrima ten, žmonės vaikšto, nes reikia aptarnauti tuos visus reikalus. Bet ten šlaite apaugę medžiais, matyt, lapai, visa kita ir nesimatė. O dabar aš tikrai netyčia pamačiau“, – tikino darbuotojas.

Pavasarį mergina išėjo iš namų pranešusi, kad tuoj grįš. Pasak vieno iš artimųjų, pasakė, kad padarė baltos mišrainės ir tuoj grįš.

„Bet ji po poros valandų negrįžo. Paskui jie pradėjo skambinėti, bet ji nekėlė.“

Sprendžiant iš to, kaip rastas kūnas, galima įtarti savižudybę. Tačiau ją pažinojusieji kategoriškai atmeta tokią versiją.

„Netikime, kad ji pati kažką galėjo. Neįsivaizduoju, bet iš tikrųjų tikiuosi, kad jeigu ji ne pati, jog bus atlyginta tiems žmonėms. Ta prasme, jaunas žmogus, eidamas ketvirtą valandą iš močiutės, sakydamas, kad sugrįš, pasiryžtų savižudybei, nežinau“, – svarstė merginos artimoji.

Mergina su savimi turėjo tik telefoną.

„Viskas gerai buvo, tai yra, nebuvo ta, kuri užsidarytų. Gal per daug nepasakodavo, bet tikrai, kai ją paskutinį kartą mačiau, buvo linksma, žvali.“

Daugiabučio, kuriame gyveno Viktorija, kaimynai sukrėsti.

„Gal kas ir nužudė, neduok, sviete“, – teigė viena iš kaimynių.

„O, Dieve, tai kaip šitaip vaikas? Nežinau, kokį ji gyvenimą gyveno, kaip čia“, – svarstė kita kaimynė.

„Dėl meilės? Čia tiesiog galai „nesusiriša“, juokingai skamba – arba nužudyta, arba galbūt koks perdozonas, nes su tokiais asmenimis, su kokiais teko matyti ji bendrauja, tai narkotikus jie vartodavo“, – sakė dar viena kaimynė.

Kompanija, su kuo bendravo kėdainiškė, įtarimų kelia ir jos draugams. Neoficialiomis žiniomis, mergina turėjo ryšių su kompanija, kuri susijusi su kitos merginos, Ievos Strazdauskaitės nužudymu.

„Kažkas skambino, sakė, kad prieš išeinant iš namų skambinų, bet tas skambutis neįrodytas, niekas nežino, kas jai skambino. Tai galbūt ji su kažkuo susitiko, ten kažkur kažkoks konfliktas kilo. Aišku, niekas nieko nežino, niekas nieko nematė. Čia kaip ir visą laiką, niekas nebendravo, o prieš tai bendravo“, – spėliojo merginos artimoji.

Pradėtas tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

„Pradėtas ikiteisminis tyrimas, kad rastas kūnas, tačiau daugiau kažko atskleisti negalėčiau siekdamas nepakenkti tyrimui. Tik pati pradžia viso to tyrimo“, – komentavo atstovas.

Nors iš rūbų atpažinta, kad tai kėdainiškės kūnas, tačiau dar laukiama DNR tyrimo išvadų. Medicinos ekspertai atlieka tyrimą, ar prieš merginą nebuvo panaudotas smurtas.