Pasak P.Urbšio, kalbėdamas apie galimas D.Petrošiaus šeimos sąsajas su prieštaringai vertinamu Tauragės verslininku Arūnu Pukeliu, pravarde Švinius, jis tik įvardinęs „visiems žinomus faktus“.

„Aš įvardinau visiems žinomus faktus, kad 2008 metais po Šviniaus konflikto tuometinis vicemeras turėjo atsisveikinti su savo vieta ir į jo vietą klestelėjo Pranas Petrošius, o kitas faktas, kad D.Petrošius su B.Pauža kaip Seimo nariai buvo iniciatoriai įstatymo projekto, kuriuo buvo suinteresuotas su Šviniumi siejamas teisininkas, kad D.Petrošius yra įklimpęs į abejotiną sandėrį dėl sklypų, kur žmonės jaučiasi apgauti, irgi tas faktas buvo minėtas, todėl aš nelabai suprantu, kodėl jis jaučiasi apšmeižtas“, – BNS pirmadienį sakė P.Urbšys.

Parlamentaras sakė pasiruošęs gintis teisme, jei D.Petrošius pateiks ieškinį dėl šmeižto. „Esu pasiruošęs, jeigu bus teismas, nesislėpsiu nuo teisingumo ir nesislėpsiu po Seimo nario neliečiamybe, nes visuomenei turėtų būti atsakyta į daugelį klausmų, kurie kelia abejones, sakykime, dėl galimai perteklinės Šviniaus įtakos Tauragės politikams. Jei kreiptųsi prokuroras dėl neliečiamybės panaikinimo, tikrai aš pats būsiu iniciatorius, kad ji būtų kuo greičiau panaikinta“, – kalbėjo P.Urbšys.

Pagal Konstituciją, Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė.

Kandidatas į teisingumo ministras socialdemokratas D.Petrošius pirmadienį pranešė kreipęsis į teisėsaugą, prašydamas ištirti viešai apie jį skleidžiamą kompromituojančią informaciją. Politikas teigė raštus išsiuntęs Generalinei prokuratūrai, Specialiųjų tyrimų tarnybai, Valstybės saugumo departamentui ir Policijos departamentui.

Prieš savaitę „Info TV“ televizijos laidoje „Alfa savaitė“ rinkimus laimėjusių „valstiečių“ vienas derybininkų P.Urbšys iškėlė abejones dėl D.Petrošiaus kandidatūros į teisingumo ministrus, minėdamas galimas iš Tauragės kilusio politiko šeimos sąsajas su Šviniumi. Praėjusią savaitę „Lietuvos ryto“ televizija taip pat pranešė, kad garbaus amžiaus tauragiškiai kaltina D.Petrošių ir kitus asmenis pigiai nupirkus jų žemę, o vėliau bandžius parduoti keliskart brangiau.

Šiuos kaltinimus kandidatas į teisingumo ministrus atmeta ir prašo ištirti abi šias istorijas bei pateikti informaciją „atsakingiems pareigūnams“. Spaudos konferencijoje pirmadienį jis tikino, kad vienintelis jį su A.Pukeliu siejantis dalykas yra Tauragė.

„Manau (tą visada teigiau ir žodžiais, ir veiksmais), kad valstybė neturi būti valdoma sukurptais skandalais, išgalvotomis istorijomis, šmeižtu ir melu. Taip laužoma valstybė, taip laužomi žmonių gyvenimai. Ir taip neturi būti. Turiu teisę gintis nuo melo ir šmeižto. Ir kaip eilinis pilietis, ir kaip teisės mokslų daktaras, ir kaip galimas kandidatas į teisingumo ministrus“, – teigiama politiko pranešime.

Jis taip pat pareiškė ketinąs su P.Urbšiu bylinėtis asmeniškai, jei tai „sukels tam tikras pasekmes“. Spaudos konferencijoje paprašytas patikslinti, jis sakė, kad tai susiję su jo paskyrimu arba nepaskyrimu į teisingumo ministrus. Vis dėlto jis neprašė paneigti paskelbtos informacijos, tik toliau jos neskleisti.

Tuo tarpu po socialdemokratų sprendimo teisingumo ministru siūlyti D.Petrošių iškėlęs abejones dėl jo tinkamumo eiti šis pareigas P.Urbšys tvirtino temos neeskaluojantis. „Šiuo atveju D.Petrošius organizavo spaudos konferenciją, aš tikrai neužsiimu tos temos eskalavimu, dabar jis imasi tą eskaluoti, ir tokiu būdu į nepatogią situaciją įstumia ir pačią socialdemokratų partiją“, – sakė Seimo narys.

D.Petrošiaus kandidatūrą į teisingumo ministrus teikia Lietuvos socialdemokratų partija. Buvusios kadencijos Seime jis vadovavo Kriminalinės žvalgybos parlamentinės kontrolės komisijai. Pats kandidatas sako nekalbėjęs su S.Skverneliu apie P.Urbšio pateiktą informaciją, o socialdemokratų partija jį esą ir toliau mato kaip „neišvengiamą kandidatą į teisingumo ministrus“.